Ministrul Educaţiei: Am luat Bac-ul din prima, Antena 3 a făcut fals în acte! Vezi aici studiile lui Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a acuzat sâmbătă postul de ştiri Antena 3 că ar fi falsificat o serie de documente care ar demonstra că ministrul nu a promovat din prima încercare Bacalaraureatul în Franţa.

"În ceea ce priveşte un subiect dezvoltat cu înverşunare de o televiziune, anume modul cu care eu mi-am luat Bacalaureatul în 1989 în Franţa. Eu mi-am luat Bac-ul din prima sesiune. Pentru a elimina absolut orice discuţuie în legătură cu BAC-ul meu, mi-am luat BAC-ul din prima sesiune cu o notă suficient de mare pentru a fi selectat într-o rută elitistă pentru studii.

Antena 3 a facut ieri un fals in acte, Antena 3 a prezentat public ceva ce reprezinta o calomnie fara precedent. Este un fals abject. Antena 3 a comis un fals în acte. Concluzia acestei mârşăvii este că Antena 3 falsifică acte oficiale, date oficiale si realitatea in Romania. Aceasta este normalitatea pentru acest post. Voi actiona in instanta postului pentru fals si uz de fals".

Ministrul a arătat, pe un laptop personal, că în tabelul prezentat de Antena 3, există mai multe elemente care nu coincid cu actele originale

"Este o listă de elevi, care, spunea Antena 3, în 1989, anul în care mi-am luat eu Bacalaureatul, dăduseră examenul. În dreptul numelui meu scrie "passe seconde groupe", ceea ce însemnă că nu ai trecut examenul din prima, ci din a doua sesiune. Ceea ce e un fals abject. De fapt, oricine verifică pe Internet rezultatele bacalaureatului din Franţa, din 2011, vor vedea aceeaşi listă ca cea prezentată de Antena 3, cu aceleaşi nume şi prenume, doar că numele meu e inserat între numele acestor elevi", a spus Funeriu.

Conform unui document furnizat de un telespectator al Antenei 3, Daniel Funeriu a primit la bacalaureatul din Strasbourg calificativul "passe second groupe". Calificativul obtinut de actualul ministru al Educatiei presupune ca nu a luat examenul din prima incercare, avand insa sansa la o a doua reexaminare. Astfel, Daniel Funeriu a picat examenul scris in 1989, avand insa posibilitatea de a da o reexaminare suplimentara - verificare orala.În Franţa, pentru a lua Bacul trebuie să obţii cel puţin 10 puncte dintr-un total de 20. Pentru elevii care au obţinut între 8 şi 10 puncte se organizează un examen suplimentar oral din două materii. Dacă elevul obţine 10 din 20 de puncte după examenul suplimentar, atunci bacalaureatul este trecut, dar la limită.

Iată documentul prezentat de Antena 3:

Document Funeriu

STUDIILE LUI FUNERIU: Doctor în Chimie, olimpic în Franţa

Daniel Funeriu a obţinut bacalaureatul în anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, după parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timişoara, secţia de chimie-biologie, şi a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educaţiei.

image

Pe perioada liceului, Daniel Funeriu a obţinut mai multe premii naţionale şi internaţionale la olimpiadele de chimie, precum şi premiul II la olimpiada de chimie din Franţa, în anul 1989. În anul 1995, a obţinut, ca şef de promoţie, masterul în chimie organică şi supramoleculară la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar în 1999 a devenit doctor în chimie al aceleiaşi universităţi, cu distincţia Magna cum Laude. Conducătorul său de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie.

Studiile ministrului Educaţiei au fost recunoscute prin proceduri automate de recunoaştere, în SUA, Japonia şi Germania, unde acesta a ocupat succesiv posturi în institute şi universităţi.

La numirea sa în funcţia de ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu ocupa funcţia de lider al grupului de cercetare de excelenţă "Marie Curie" la Universitatea Tehnică din München, fiind şi investigator principal în cadrul International Graduate School of Science and Engineering.

Ministrul Educaţiei preciza, în 24 mai, că nu şi-a echivalat studiile pentru că funcţia pe care o ocupă şi activităţile pe care le desfăşoară nu necesită acest lucru, apreciind ca nefiresc faptul ca, din funcţia pe care o ocupă să ceară subordonaţilor să-i echivaleze studiile. Funeriu mai spunea că va pune în funcţiune, până la începutul anului universitar, preocedura recunoaşterii automate a studiilor, dacă diploma a fost emisă de o universitate de prestigiu din lume.

Citeşte şi:

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ameninţă cu reorganizarea liceelor în care nu se face carte. Vezi aici despre ce este vorba.

Ministrul Educaţiei se încurcă la limba română: "În DEX, «coleg» este de genul neutru, nu este defel feminin"

Ministrul Educaţiei face greşeli de elev corigent în propriul CV: foloseşte greşit cuvintele şi nu e capabil să facă un acord banal

VIDEO Ei cum au luat BAC-ul? Ministrul Educaţiei: „Cuvântul «coleg» este neutru"

Feţele dezastrului: directorii şcolilor cu elevii picaţi

Dezastru la BAC: Miniştrii care au umplut ţara de proşti

Funeriu: Profesorii s-au săturat să fie parte dintr-un mecanism care face rabat de la onestitate

Funeriu despre BAC: "Aceste rezultate și comportamentele care le-au generat sunt exact oglinda societății noastre de azi"

Daniel Funeriu, despre dezastrul de la BAC: „Rezultatele ne arată că România este la răscruce"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite