VIDEO Ei cum au luat BAC-ul? Ministrul Educaţiei: „Cuvântul «coleg» este neutru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi politicieni români s-au aflat, de-a lungul anilor, pe prima pagină a ziarelor şi în principalele jurnale de ştiri ale televiziunilor din cauză că au „faultat“ limba română.

Cel mai recent caz al oamenilor politici care au gafat şi au făcut greşeli gramaticale este cel al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, care nu ştie de ce gen este cuvântul „coleg“. În urmă cu o săptămână, în plenul Senatului, Funeriu a spus că „în limba română, potrivit dicţionarului explicativ al limbii române, cuvântul coleg este neutru, nu este defel feminin“. Ulterior, într-o intervenţie la Realitatea TV, în care încerca să-şi explice greşeala, Funeriu a spus că „şi miniştrii pot să aibă lapsuri“, forma corectă fiind lapsusuri.

Tot în urmă cu o săptămână şi Marian Vanghelie a fost ţinta ironiilor, el declarând că dacă eşti pămpălău, filiala PSD Bucureşti te...ejaculează. „Nu poţi să conduci organizaţia de Bucureşti decât dacă poţi şi dacă eşti bun, că altfel te ejaculează. Te ejaculează... ăă, lăsaţi-mă că... te ejectează", a spus Vanghelie.

Cei doi politicieni au mai gafat şi în anii trecuţi, Daniel Funeriu afirmând, în iunie 2010, că „problemele sistemului de învăţământ din România este că...“, iar în septembrie le ura bun venit la şcoală celor „din clasa întâia“. Corect este clasa întâi. În schimb, Vanghelie este un obişnuit al gafelor, vorbind de-a lungul anilor despre conjugarea verbului „a fi“, „Gigi Becali, un om uman“ şi „almanahe“. De acolo i s-a tras şi porecla de „Primarul care este“.

Printre cei care „s-au înghesuit“ să intre în topul politicienilor ce nu prea ştiu limba română se află şi fiica preşedintelui Traian Băsescu, Elena, care îşi doreşte să aibă „eşecuri“ şi „succesuri“. „Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri...Pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine", a spus Elena Băsescu.

Adriean Videanu „s-a strecurat“ şi el printre cei care fac K.O. limba română şi a scris, fiind prezent la o emisiune de la Antena 2, „PDL v-a câştiga primăria Municipiului Bucureşti“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite