Încă doi morţi în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caporalul Paul Caracudă şi sergentul-major Dan Ciobotaru au fost ucişi în timpul unei misiuni. Cei doi luptători patrulau pe autostrada A1 din Afganistan. Automobilul Humvee în care se aflau a fost distrus de o bombă cu telecomandă.

Paul Caracudă şi Dan Ciobotaru, din Batalionul 33 Manevră, au pierit în Afganistan după ce autovehiculul Humvee în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv acţionat de la distanţă.

Paul Caracudă (36 de ani) locuia la Braşov, angajat al armatei din 1996, era căsătorit, avea o fetiţă de 2 ani şi un băiat de 8 ani. Vestea morţii a căzut ca un trăsnet asupra familiei şi prietenilor lui. „Paul era un om minunat. Copiii noştri sunt prieteni de joacă. Este o veste groaznică. Nu ştiu cum va trece peste asta soţia sa", a declarat Monica Corobian, o prietenă de familie. Paul era ştiut ca un om cu suflet mare, care îşi iubea nespus familia şi ar fi făcut orice pentru soţie şi copii.

Nu-mi vine să cred. E o tragedie fără margini. Îl ştiu de 10 ani, de când locuiesc în acest bloc. Era un om respectuos şi liniştit şi întreţinea toată familia, pentru că soţia sa nu avea serviciu. Cu siguranţă a plecat pe front pentru că avea nevoie de bani, tot pentru familia lui. Este un şoc pentru noi toţi. Soţia sa va trebui acum să crească, singură, doi copii", a spus Ana Morar, una dintre vecine.

image

Ciobotaru, singurul sprijin al familiei

Citiţi şi: Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

Familia sergentului-major Dan Ciobotaru (28 de ani) locuieşte în judeţul Buzău şi a rămas fără singurul sprijin. Dan avea doi fraţi mai mici şi un tată nevăzător, astfel încât el întreţinea întreaga familie. „Ne ajuta foarte mult. Era nădejdea nostră. Pâinea lui Dumnezeu era, aşa suflet bun avea", spune, plângând, Luminiţa Ciobotaru (47 de ani), mama lui Dan. În armată a ajuns în urmă cu patru ani. „Înainte a fost şofer de TIR şi autobuz, iar banii ­de-abia îi ajungeau. Voia să-şi ia o casă", povesteşte Ion Ciobotaru (67 de ani), tatăl lui Dan.

Vestea morţii le-a fost adusă de preotul satului, însoţit de doi militari. „În noaptea dinainte m-am simţit rău. Credeam că mor, dar Dumnezeu îmi vestea altă nenorocire", mărturiseşte mama eroului. Nu ştie în ce zi îşi va putea vedea băiatul, dar îl va avea alături pentru totdeauna, în cimitirul din sat. În urma lui Dan au rămas doi fraţi. Cel mare, Adrian (20 de ani), a terminat liceul şi ar dori tot o carieră militară.

Ciiţi şi: VIDEO Militar buzoian, mort în Afganistan

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite