Ilie Năstase, amendat cu 600 de lei pentru declaraţiile discriminatorii împotriva romilor - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tenisman român Ilie Năstase a fost amendat cu 600 de lei pentru declaraţiile discriminatorii la adresa comunităţii rome. Decizia a fost luată de Colegiul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Domnul Năstase a fost amendat cu 600 de lei pentru declaraţiile sale la adresa comunităţii de romi, în special pentru referirea la oportunitatea deportării membrilor acestei etnii, au declarat surse din CNCD pentru Mediafax.

Citiţi şi: Ilie Năstase, acuzat de instigare la ură rasială

EXCLUSIV Generalul Ilie Năstase a ajuns înger păzitor al infractoarei Playboy Brigitte Sfăt

EXCLUSIV Ilie Năstase atras în divorţul urât dintre deţinuta Playboy Brigitte Sfăt şi interlopul Torj

O amendă similară a primit şi Csibi Barna, un cunoscut activist al Gărzii Maghiare. Acesta a fost reclamat de CNCD de Jandarmeria din Harghita după ce, la un eveniment sportiv, ar fi afişat un banner pe care se putea citi mesajul "Secuimea nu e România", precum şi alte afişe "cu mesaje denigratoare" la adresa etmicilor romi.

Fostul tenisman a declarat, în octombrie, că preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy "are dreptate în problema ţiganilor" şi că, dacă ar fi fost preşedintele României, i-ar fi trimis pe romi în Harghita, schimbând astfel componenţa etnică a zonei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite