Executată silit pentru o factură de 27 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţeanca Violeta Iancu e obligată să plătească penalităţi în valoare de 3.700 de lei, calculate de o firmă de recuperare care a preluat datoria de 27 de lei de la Vodafone. Datoria este veche de nouă ani, dar nici compania de telefonie mobilă şi nici instanţele gălăţene nu au anunţat-o pe femeie că are de achitat un debit restant.

Violeta Iancu (35 de ani), de profesie analist-programator, trăieşte un coşmar încă din mai 2010, când a primit prin poştă o notificare de executare silită. Conform executorului judecătoresc Viorel Ţigănuş, femeia are de plătit 91,69 dolari şi 3.733,05 lei, reprezentând penalităţi de 0,5% pentru fiecare zi de întârziere din 2001 încoace.

Mai citiţi şi:

Spitalul de Urgenţă este ameninţat din nou cu executarea silită

Boureanu şi soţia, datori la bancă 3,5 milioane de euro

Turnu-Severin: Învăţătorea rasistă, somată să achite despăgubiri de 10.000 de euro

După ce şi-a revenit din şocul „surprizei", Violeta a înţeles că este vorba de o banală datorie de 27 de lei către Vodafone, din anul 2001, de care nu a fost înştiinţată de-a lungul anilor şi care s-a transformat în această imensă datorie. „N-am ştiut nimic. Nu mi-au spus despre această sumă când am reziliat contractul cu ei, în urmă cu nouă ani. N-am primit nicio citaţie sau altceva până să mă anunţe că am de dat bani", ne-a declarat Violeta. Ea spune că nu are de gând să achite suma.

Marii datornici la întreţinere riscă să ajungă pe străzi. 350 de gălăţeni sunt în procedură de executare silită

Procesul deschis de firma de recuperare SC Mars Collection SRL, care a preluat datoria de la Vodafone, s-a judecat la Judecătoria Constanţa, cu toate că Violeta Iancu locuieşte în judeţul Galaţi, iar potrivit procedurii cauza trebuia judecată în localitatea de reşedinţă a pârâtei. Ciudat este şi modul în care s-a făcut cercetarea judecătorească la Judecătoria Constanţa, care nu a chemat-o pe tânără pentru a-i lua măcar o declaraţie.

Protecţia Consumatorilor a fost executată silit pentru o gafă de proporţii a angajaţilor săi

„Această împrejurare întăreşte convingerea că Judecătoria Constanţa nu a analizat cauza şi în consecinţă, s-a pronunţat în absenţa unei cercetări judecătoreşti", ne-a declarat avocata Beatrice Martiş, care o reprezintă în justiţie pe Violeta Iancu.

Exclusiv: Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, executată silit pentru că a dat ţeapă unui avocat!

Executorul Viorel Ţigănuş susţine că hotărârea judecătorească e în regulă. „A fost investită cu formulă executorie. Restul nu ţine de competenţa mea. Am căutat-o pe Violeta Iancu la adresa pe care o aveam şi nu am găsit-o. Dacă la aceeaşi adresă au ajuns şi citaţiile, e clar de ce nu ştia nimic despre proces", a spus executorul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite