Fostul secretar de stat Silviu Bian se fereşte de cuvântul „mită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) Silviu Bian, arestat pentru 29 de zile după ce a fost prins în flagrant luând o şpagă de 22.000 de euro, s-a ferit să declare în faţa judecătorilor dacă este sau nu vinovat de corupţie.

Update ora 16.50 Fostul şef al ANOFM Silviu Bian rămâne în arest preventiv, în urma deciziei de astăzia Curţii de Apel Bucureşti care a menţinut, astfel, hotărârea instanţei inferioare.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că Silviu Bian va executa mandatul de 29 de zile emis pe numele său de Tribunal.

Şpăgarul Bian ne fura din toate părţile

Silviu Bian: „Acesta-i scorul, astea-s jocurile”

“Nu am antecedente penale. Mă angajez să nu influenţez ancheta. Nu o să iau legătura cu nimeni din dosar”, au fost singurele argumente ale fostului secretar de stat pentrua  fi lăsat în libertate. Curtea de Apel Bucureşti urmează să se pronunţe astăzi pe recursul fostului şef al ANOFM la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile dispusă de Tribunal în dosarul în care este acuzat că a luat mită de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM ca să îi păstreze în funcţii.

DNA: „A deturnat puterea de decizie”

Procurorul DNA din sala de judecată a declarat că Bian „a înţeles să deturneze puterea de decizie şi control în interes propriu şi deliberat pentru obţinerea de venituri ilicite.” Anchetatorul a  atras atenţia asupra posibilului pericol social al demnitarului, fostul secretar de stat avea  „o preocupare sistematică a nu fi descoperit, de aşi ascunde urmele infracţiunii.”

Şpaga-n euro de la subordonaţi


“În data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM. Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011”, a anunţat DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite