Biserica Ortodoxă Română a cheltuit 500.000.000.000 de lei vechi anul trecut pentru acte caritabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Biserica Ortodoxă Română a publicat luni bilanţul activităţii pe 2010. Printre activităţile "misionare" şi "liturgice", 50.000.000 de lei au luat calea filantropiei.

"Cu jertfelnicie sau dăruire de sine", Patriarhia a ajutat anul trecut peste 1.000.000 de români, din care: 152.270 de copii, 37.261 de persoane cu dizabilităţi, 660.601 de persoane vârstnice şi 179.583 de familii sărace.

Suma totală a filantropiei BOR a ajuns la 49.584.926,88 de lei. Biserica a mai înfiinţat aşezăminte pentru copii şi vârstnici, centre pentru asistenţă, cantine şi brutării sociale, grădiniţe, centre medico-sociale şi policlinici, centre pentru persoane fără adăpost, pentru victimele violenţei familial.

În cadrul activităţi pastoral-liturgice, BOR a sfinţit biserici, a realizat canonizări de noi sfinţi, şedinţe şi vizite în eparhii ortodoxe româneşti din ţară şi străinătate. În domeniul misionar, BOR a înfiinţat noi parohii, a participat la evenimente şi manifestări bisericeşti şi a construit biserici.

Mass-media bisericeşti au fost dezvoltate anul trecut: programele televiziunii Trinitas au fost extinse, publicaţiile LUMINA şi-au lărgit aria de difuzare prin patru ediţii regionale (de Moldova, de Transilvania, de Oltenia şi de Banat), s-a lansat platforma www.ziarullumina.ro şi site-ul ww.catedralaneamului.ro, pagină de internet destinată construirii Catedralei Mântuirii Neamului.

În anul 2010, Tipografia Institutului Biblic a tipărit 65 de titluri, în 414 584 de exemplare. Pentru pelerinaje, BOR a cumpărat două microbuze.

Citiţi aici comunicatul BOR

Proiectul Catedrala Mântuirii Neamului a fost principala activitate în sectorul Monumente şi Construcţii Bisericeşti.

Demarată în urmă cu puţin timp, construcţia monumentalei Catedrale a Mântuirii Neamului, cea mai mare construcţie ortodoxă din România, a stârnit deja numeroase reacţii din partea cititorilor adevarul.ro

Peste 200 de cititori şi-au exprimat deja opiniile în cadrul dezbaterii Catedrala Mântuirii Neamului va schimba definitiv aspectul centrului Bucureştiului. În bine sau nu ?

Citeşte şi:

Catedrala Neamului "prinde aripi" cu zece milioane de lei de la Guvern

În România există 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale

catedralaneamului.ro: Istoricul proiectului Catedralei Mântuirii Neamului, de la 1881 până astăzi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite