CAMPANIE Stop construirii Catedralei Neamului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) cere statului să nu mai finanţeze construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, „un proiect faraonic”, arătând că în România există 18.300 de biserici şi doar 4.700 de şcoli generale.

ASUR a lansat campania „Nu-ţi lăsa banii în plata Domnului!” pentru a sensibiliza opinia publică şi autorităţile asupra propunerii de taxare şi a problemelor legate de finanţarea de către stat a cultelor religioase.

„Printre altele, ridicăm problema construcţiei unui număr excesiv de biserici, de multe ori cu fonduri provenind de la bugetul de stat sau de la bugetele locale. Problema este cu mult mai acută atunci când ne aflăm în faţa unui proiect faraonic, care se doreşte realizat pe banii contribuabililor, Catedrala Mântuirii Neamului”, se arată într-un comunicat al ONG-ului.

Altarul de la Mitropolie, prea mic

O slujbă de binecuvântare a începerii lucrărilor a avut loc vineri. Evenimentul s-a desfăşurat pe locul unde va fi ridicat edificiul, în apropiere de Casa Poporului. Asociaţia susţine că Patriarhul Daniel ar fi afirmat că lucrarea este „o necesitate practică ţinând seama de numărul mare, aproape şaizeci de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care nu încap mai mult de doisprezece în Altarul Catedralei actuale de pe Dealul Mitropoliei”.

Catedrala va fi construită pe o suprafaţă de 11 hectare şi avea 120 de metri lungime şi 120 de metri înălţime, 70 de metri lăţime şi o capacitate de cinci mii de persoane.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite