Avertizare: După două zile de caniculă, temperaturile vor scădea din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După săptămâni întregi de vreme închisă, cu ploi şi cantităţi de apă abundente, vin două zile de caniculă. Maximele termice vor urca până la 35 de grade, mai ales în sud-vestul şi vestul ţării.

Ploile însă nu dispar, ci vor fi mai restrânse şi vor cădea îndeosebi în partea de est a ţării. Meteorologii spun însă că temperaturile vor scădea din nou începând de joi. Tot de atunci vor cădea precipitaţii însemnate cantitativ. În unele zone vor avea loc vijelii şi căderi de grindină.

Citeşte şi:
După caniculă, potopul: trei persoane trăsnite de fulger, străzi inundate şi copaci doborâţi

Astăzi, vremea va fi instabilă în nordul, centrul şi estul ţării, dar şi în zonele de deal şi de munte, unde, la orele amiezii, cerul se va înnora, vor cădea precipitaţii cu aspect de aversă, vor fi descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 24 şi 35 de grade.

Călăraşi: Scade pericolul de inundaţii pe Dunăre

La Braşov, Cluj şi Contanţa vor fi 28 de grade Celsius. La Craiova, Timişoara şi Oradea, mercurul din termometre va depăşi 30 de grade şi nu vor fi precipitaţii.În Capitală, cerul va fi variabil azi, cu înnorări după-amiaza, când sunt posibile averse şi descărcări electrice. Temperatura aerului va fi de maximum 30 de grade la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite