Călăraşi: Scade pericolul de inundaţii pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prognozele indică un debit al fluviului de 8.422 mc/s, faţă de 13.213 mc/s cât s-a înregistrat în urmă cu o săptămână. Specialiştii de la Apele Române au veşti foarte bune, în următoarele şase zile, debitul Dunării va scădea semnificativ.

La momentul actual, inundaţiile provocate de creşterea nivelului fluviului Dunărea au afectat la nivelul judeţului Călăraşi 18 localităţi, 133 gospodării (curţi şi grădini), 1.977 de hectare de teren agricol, aproximativ 1.610 hectare reprezentând suprafeţe cu islazuri şi păşuni şi aproximativ 11.000 hectare de pădure.

Scăderi semnificative

Azi la Călăraşi se înregistrează o cotă de 663 centimetri, fiind depăşită limita de inundaţie cu 43 de centimetri (în scădere faţă de ziua precedentă cu 17 cm), iar debitul este de 13.990 metri cubi / secundă. În următoarele şase zile, prognoza hidrologică indică o scădere a nivelului Dunării cu aproximativ 287 cm, astfel încât va ajunge la o cotă de 376 de centimetri, preconizându-se ca debitul să scadă până la 8.422 mc/s. „Veştile sunt foarte bune azi şi în zilele următoare. Dunărea va scădea semnificativ şi nu vom mai avem motive de îngrijorare. Sperăm să rămână aşa în continuare“,  a declarat Ion Rotaru, director adjunct la Apele Române.

Constanţa: Pericol iminent: digul de la Ciobanu la un pas să cedeze

Îşi rupe din pensie ca să ajute sinistraţii

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite