Ministrul Berca l-a demis pe directorul Direcţiei Medicale din MAI!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Berca a avertizat şefii de inspectorate
Ministrul Berca a avertizat şefii de inspectorate

Chestor medic Venceron Vlăsceanu ocupa această funcţie din ianuarie 2010.

UPDATE 18.59: Ministrul Gabriel Berca a cerut verificarea dosarelor tuturor deţinătorilor de arme letale, inclusiv ale poliţiştilor, pentru a preveni alte drame de genul celei care a avut loc la coaforul din zona complexului Perla.

De asemenea, sunt studiate toate angajările din susrsă externă făcute la MAI.

UPDATE 18.55: Corpul de control al ministerului a descoperit o serie de nereguli în procedura de angajare a lui Gheorghe Vlădan.

Mai întâi, a explicat ministrul Berca, nu exista o fişă a postului în februarie 2006, atunci când Gheorghe Vlădan a fost angajat ca agent de poliţie.

Fişa postului a lipsit şi când Vlădan a fost preluat ca şofer la Polilinica MAI. El nu avea permis categoria D (pentru autovehicule cu mai mult de opt locuri), obligatorie pentru ocuparea postului respectiv.

Gabriel Berca, ministrul de Interne al României, a anunţat în urmă cu doar câteva minute că a luat decizia de-al demite din fruntea Direcţiei medicale din cadrul MAI pe Venceron Vlăsceanu.

Vlăsceanu a plătit cu funcţia din cauza evenimentului neplăcut petrecut la Coaforul Perla.

Noul director se numeşte Cornel Manoil Mândruţ.

Decizia lui Berca de-al demite din funcţie pe Vlăsceanu nu este singulară. Ministrul de Interne a tăiat în carne vie după măcelul din Bucureşti în urma căruia două persoane au fost ucise iar alte şase, rănite. Primul sacrificat a fost Viorel Vasile, care în acel moment era şeful Poliţiei Capitalei. În urma anchetei privind atacul armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan, Berca a decis că Vasile este vinovat. Decizia ministrului de Interne ar avea la bază un raport prezentat de şeful IGPR, care a arătat mai multe neregului depistate la nivelul Poliţiei Capitalei.

Viața după masacrul de la Perla: Trei dintre cei șase împușcați de polițistul asasin au fost externați

Martor la crima de la Perla: "A început să tragă nebuneşte, în cine apuca"

Victimele criminalului de la coafor se află în spitalele Elias şi Floreasca. Vezi care este starea lor!

Cadavrul casierei executate de poliţistul Vlădan a fost scos pe furiş de la morgă. Rudele femeii au dus-o la capelă cu o maşină neagră cu geamuri fumurii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite