VIDEO Cazul Dan Diaconescu, interzis la OTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a fost pus în libertate, ieri, în jurul orei 22.00, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis recursul său privind decizia de arestare preventivă, luată miercuri împotriva sa de Judecătoria Sectorului 1.

Dan Diaconescu despre viitorul său partid politic: "E un partid născut în puşcărie. Cătuşele vor fi simbolul electoral"

După ce i-a transmis salutări mamei sale, Diaconescu a făcut o declaraţie-şoc adresându-i-se fiicei sale: „Dona, îţi dau ţie televiziunea fiindcă tati se bagă în politică". Patronul OTV a anunţat apoi că va înfiinţa Partidul Poporului Român, împreună cu colegii de celulă de la Cercetări Penale, şi va candida la Preşedinţia României în 2014.

Mai citeşte şi:

FOTO şi VIDEO/ Dan Diaconescu: Voi candida la următoarele alegeri

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

Ion Moţ despre scandalul naţional Dan Diaconescu: „Invidia şi ura mi-au adus necazul”

Diaconescu are interdicţia de a părăsi ţara, nu are voie să ia legătura cu părţile din dosar şi nu are dreptul să deţină sau să folosească arme. Dan Diaconescu nu are voie să vorbească despre cazul său la OTV. Presupusul său complice, clarvăzătorul Doru Pârv, rămâne în arest.

Şedinţa de judecată a început, ieri, cu întârziere întrucât jandarmii au fost nevoiţi să evacueze câteva persoane din sală care veniseră să-l susţină pe Dan Diaconescu şi care făceau gălăgie. Procesul a durat aproape patru ore, timp în care a fost audiat şi Dan Diaconescu. „Este o eroare judiciară. S-a dorit în mod expres arestarea mea şi închiderea OTV", a spus Diaconescu.

Procurorul de caz a cerut completului de trei judecători de la Tribunalul Bucureşti să-i menţină în arest pe Dan Diaconescu şi pe presupusul său complice, clarvăzătorul Doru Pârv, arătând că DNA deţine în acest caz 18.000 de ore de interceptări, din care reiese fără dubiu că aceştia l-au şantajat pe primarul comunei Zărand (Arad), Ioan Moţ.

De asemenea, DNA a cerut menţinerea în arest a lui Dan Diaconescu, explicând că angajaţii OTV, chiar şi în lipsa patronului, proliferează ameninţări şi jigniri la adresa magistraţilor. Unul dintre invitaţi ar fi spus pe postul TV că idealul său în viaţă este „un tip din Lituania care a împuşcat un judecător", adăugând şi că „procurorii sunt pedofili".

Tot la OTV, imediat după arestarea lui Dan Diaconescu, un invitat a sugerat că va veni ziua când „cineva va intra într-o judecătorie sau într-un Parchet şi va face o crimă". Şi procurorul de caz a fost jignit, în direct la OTV, fiind numit „copil tâmpit, limbric, cap de râmă fără creier sau incompetent".

Averea boss-ului OTV, suspectă

Procurorul a mai spus instanţei că Dan Diaconescu face orice doreşte în cadrul televiziunii sale „împroşcând cu noroi pe toată lumea" şi că libertatea presei este înţeleasă într-un fel special la OTV. În replică, bossul OTV a precizat că anchetatorul este invidios pe el, pentru că are iahturi şi maşini de lux.

Ca urmare a acestei afirmaţii, procurorul şi-a exprimat mirarea faţă de faptul că cineva a putut să facă o avere de 33 de milioane de euro în doar câţiva ani, urmând ca DNA să verifice şi aceste aspecte.Magistratul a precizat şi că Dan Diaconescu ar fi distrus probe întrucât caseta cu materialele jurnalistice realizate, în 2009, la Zărand nu a mai fost găsită.

VIDEO:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite