VIDEO Dan Diaconescu: "Renunţ la televiziune şi intru în politică!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatorul OTV Dan Diaconescu a fost eliberat preventiv, având interdicţie de a părăsi ţara, iar Doru Pârv rămâne încarcerat, ca urmare a deciziei de vineri seara a Tribunalului Bucureşti. Diaconescu a declarat că va forma un nou partid politic.

Dan Diaconescu despre viitorul său partid politic: "E un partid născut în puşcărie. Cătuşele vor fi simbolul electoral"

UPDATE 23:21:  Patronul de la OTV a ajuns la sediul televiziunii unde a fost întâmpinat de o mulţime de oameni, imediat după ce a fost eliberat. Diaconescu a declarat că doreşte să ajungă şi la ziua de naştere a mamei sale şi a vorbit despre cum a fost tratat în arest.

"Vreau să plec si la ziua maică-mii. Înainte de asta aş vrea să le mulţumesc tuturor şi celor peste 20 de avocaţi care m-au ajutat. Niciunul dintre ei nu mi-a cerut niciun fel de ban. M-am simţit extraordinar când s-a făcut dreptate. Puşcăria mă întărea zilnic şi am găsit forţa mea internă. Pe OTV s-a făcut audienţă mai mare zilele acestea decât cu mine. Niciodată nu am ştiut că sunt atât de iubit de cetăţenii mei. OTV era să îmi distrugă viaţa de două ori: în 2002 când a fost închis şi în acest moment" a spus Dan Diaconescu. 

Mai citeşte şi:

VIDEO Cazul Dan Diaconescu, interzis la OTV

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

Diaconescu a vorbit apoi despre motivele pentru care a fost arestat şi despre planurile sale de viitor. El a făcut dezvăluiri despre costurile filajului său şi despre felul în care au fost prezentate dovezile în proces.

"Nu pot să spun acum cine a comandat arestarea mea. Sunt primul ziarist de televiziune arestat din România Totul se va schimba în ţară din cauza aceasta. Poate că o să mai fiu arestat până la alegeri, poate nu Filajul şi anchetarea mea au costat peste trei milioane de euro. Într-un caz de 30.000 de euro mi se pare ciudat să cheltuieşti 3 milioane de euro. Ei spun că mi-au ascultat telefonul doar un an, dar eu cred că l-au ascultat mai mult. N-o s-o uit niciodată pe judecătoarea Elena Zamfir pentru acest proces" a declarat Diaconescu la sfârşit.

VIDEO:

VIDEO:

Dan Diaconescu a ieşit din arestul Poliţiei Capitalei. În primul rând, şeful de la OTV i-a urat "La mulţi ani" mamei sale şi apoi şi-a sfătuit fiica să mute canalul pe desen animate.

"În primul rând vreau să fac un anunţ pentru mama mea: mami, La mulţi ani! În al doilea rând pentru Dona, fetiţa mea: pleacă din faţa televizorului pentru că tatăl tău îţi va ceda ţie televiziunea şi va intra în politică. Aceasta este prima victorie a poporului român în sensul că toţi cei care s-au uitat la televizor au contat la eliberarea mea, dar şi completul de judecată curajos, condus de o doamnă judecător, care au votat cu trei la zero în favoarea mea".

Diaconescu a declarat că următorii invitaţi de la OTV vor fi nea Toni, care a fost cu el în celulă, un tânar Alba si un tânar Marius din Caracal.

Diaconescu a declarat că arestarea sa a fost politică. El a spus că va prezenta dovezile care susţin această afirmaţie în zilele următoare. "Au mai trecut şi alţii prin prizonierat politc. Credeam că le ştiu pe toate însă abia acum m-am convins cum este ţara asta, cum e condusă si de catre cine Voi face un partid politic pe care îl voi numi Partidul Poporului Român".

VIDEO:

Instanţa i-a impus interdicţia lui Dan Diaconescu de a vorbi pe postul OTV despre cazul în care este cercetat de către procurorii anticorupţie, fiind obligat totodată să nu ia legătura cu primarul Ion Moţ sau cu reporterul Mihaela Moise, în caz contrar el riscă să fie reîncarcerat.

"Nu ştim motivele care au dus la admiterea acestui recurs. (...) Nu se poate stabili un semn de egalitate sub aspectul tratamentului juridic între Diaconescu şi Pârv", a declarat avocatul lui Dan Diaconescu, Gheorghiţă Mateuţ.

"Nu am reuşit să vorbesc cu Dan Diaconescu, dar cred că este mulţumit. El va fi cercetat în libertate.", a completat avocatul jurnalistului Diaconescu.

Jurnalistul are interdicţie de a se întâlni cu partea vătămată sau martorii şi trebuie să îndeplinească o serii de condiţii.

Dan Diaconescu şi Dorel Pârv sunt acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru şantaj.

image

În urma deciziei de vineri seara, Diaconescu va fi cercetat de DNA în stare de libertate, iar Pârv în stare de arest peventiv.

Recursul a fost depus pentru a contesta mandatul de arest preventiv de 29 de zile.  Verdictul se va da la ora 20.00.

În sala în care s-a judecat recursul la decizia de arestare preventivă a jurnalistului a fost suspendată vineri pentru câteva minute întrucât atmosfera devenise tensionată, mai multe persoane prezente în sală au fost evacuate pe hol la cererea judecătorului.



Patronul şi jurnalistul OTV, Dan Diaconescu, împreună cu realizatorul de emisiuni despre paranormal, Doru Pârv, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, miercuri dimineaţa.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite