DEZBATERE ADEVĂRUL "Monarhia salvează România"! Ce părere ai?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DEZBATERE ON-LINE România se confruntă de mai bine de două săptămâni cu proteste în întreaga ţară, concentrate în special împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului Boc şi a întregii clase politice din România. În tumultul evenimentelor şi al sloganurilor de tot felul, o scandare din anii '90 s-a făcut auzită din ce în ce mai mult: "Monarhia salvează România".

Mii de oameni au ieşit pe străzile marilor şi micilor oraşe din România nemulţumiţi de condiţiile de viaţă, dar şi de atitudinea şi măsurile luate de guvernanţi şi de actuala clasă politică. S-a strigat de la "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!", "Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară" până la "Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă", dar şi "România, te iubim! Nu vrem să te părăsim".

Dacă la început protestele au părut să fie orientate doar împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului Emil Boc şi a PDL, cu timpul în vizorul manifestanţilor au intrat şi PNL, PSD, UNPR şi Biserica Ortodoxă Română, care au primit cu toţii nota patru în Piaţa Universităţii. Vezi aici detalii!

Mai multe zile la rând manifestanţii, în special din Bucureşti şi Timişoara, au avut un slogan comun "Monarhia salvează România", a cărui inscripţie a stat ani buni, începând din 1990, pe zidurile Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti.

„Să vină legionarii şi Regele Mihai! Comuniştii mi-au distrus familia la Canal. România, trezeşte-te", striga un bătrânel la portavoce, în Piaţa Universităţii, în a 10-a zi de proteste. „Ce să mai vină, bre, ăsta, că are 90 de ani?!", i-a replicat un tânăr.



Într-un interviu publicat luna trecută în El Pais, cotidianul spaniol îşi încheia spumosul interviu cu Regele Mihai cu următoarea remarcă: "Monarhia ar putea să nu mai revină niciodată în România. Nu întotdeauna istoria se repetă". Vezi aici detalii!

Te provocăm la o nouă dezbatere adevarul.ro!

Tu ce crezi, în contextul în care tot mai mulţi spun că s-au săturat de actuala clasă politică, ar putea constitui Monarhia o opţiune viabilă pentru România?

Ar putea Monarhia să salveze România?


Postează opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos. Spune cititorilor adevarul.ro care este situaţia în oraşul tău, în regiunea ta, ce părere ai despre intervenţia autorităţilor locale, aşa cum ai constatat-o tu, direct, când ai ieşit din casă.

Comentariile prietenilor Adevărul de pe Facebook vor fi postate aici.

Pe măsură ce se adună mai multe comentarii de la cititori, poţi să intri în dialog, comentând opiniile celor care participă la dezbatere.

image

Reacţii ale cititorilor, pe pagina de Facebook:Maria- Madalina Irimia: Dictatura salveaza Romania !

Maria Magdalena Vasiu: Cine sa salveze Romania hotii de monarhii ce or iesit din Romania cu un tren plin de aur in Elvetia si s-or intors si si or cerut toate castelele si domaniile inapoi? Va fi vai si amar de noi, schimbam niste hoti pe altii. Nu, asta nu se poate .

Marius Cirtiu: A ajuns Romania o tara de pui transati...trebuie neaparat sa fie condusa sau reprezentata?

Andrei Iulian: Greseala tipic romaneasca...una e MONARHIA si alta e persoana care o reprezinta...cum ar fi sa-l vedeti pe printul Harry in locul bunicei lui, ar mai avea aceeasi valoare...aici vorbim de cine reprezinta Monarhia ori de ceea ce reprezinta ea?

Dobre Alexandru: Radu Duda e actor frate si nu are nici o legatura cu politica sau conducerea unui stat, nu va mai faceti pres in fata oricui doar ca sa scapati de Basescu ca asa ati facut si pe vremea lui Nastase si uite unde v-a adus

Bibica Mica:
Corect! Asta a fost si primul meu gand cand am vazut protestatarii pro-monarhie din Timisoara

Mariana Zegrean:
Parerea mea este ca monarhia nu salveaza Romania, iar intre membri casei regale romanesti nu-i niciunul capabil de reprezentat/condus/salvat tara!

Laura Dorra: Nimic nu mai salveaza Romania!

Remus Catalin: Monarhia n-are nici o şansă...Românul ştie lectia protestelor te pupă pă portofel şi întoarce foaia,,PRO BĂSESCU!:-))))

Mihai Badescu: De acord! Istoria ne-a arata ca doar un strain poate dicta in Romania; Noi suntem prea "imbacsiti" de comunism

Lucian Pheideas: Proasta! Scenariul va fi identic cu cel de la abdicarea lui Carol II. Adica, regi, regi, dar pana la urma s-au molipsit si ei de sindromul furatului. :))

Crisit Donici Toata povestea asta cu instaurarea monarhiei e absolut stupida. E ca in povestea aia cu tichia de margaritar. Sau cu baba care se piaptana

Baran Mariana Monarhia constitutionala ar trebui votata printr-un referendum. NU as vrea sub nici un motiv( shi ma bucur ca pana acum nu s-a intamplat) sa convinga cineva pe Majestatea Sa sa participe alaturi de ceilalti pe lista "aleshilor". Daca chiar vrem Monarhie atunci sa facem ceea ce trebuie

Ciprian Mureşan Optiunea romanilor pentru Monarhie cred ca este evidenta pentru toata lumea. Manifestantii din marile orase au scandat lozince monarhiste si au fluturat steagul regal. Problema este nu daca se restaureaza Monarhia ci cand se restaureaza.

Citeşte şi:

Cum a abdicat Regele Mihai

Casa de Hohenzollern-Sigmaringen şi Regii României

Istoria conflictelor dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzoller

Cum era sa fie înlocuit Ferdinand cu Franz Joseph

Nunta pricipesei Ileana, ultima căsătorie monarhică din România

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite