Cum se circulă în ţară. Situaţia drumurilor naţionale şi a transporturilor feroviare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii circulă cu maximă atenţie pentru că drumul este alunecos
Şoferii circulă cu maximă atenţie pentru că drumul este alunecos

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în aproape toată ţara. Cel mai greu se circulă pe drumurile din sud-estul teritoriului, din cauza viscolului care aduce permanent zăpadă pe partea carosabilă, îngreunând intervenţia utilajelor de deszăpezire. Vezi aici situaţia drumurilor naţionale şi a transporturilor feroviare din ţară.

UPDATE 10.30 La această oră nu sunt drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe cele mai multe artere rutiere din ţară. Cel mai greu se circulă pe drumurile din sud-estul ţării, din cauza viscolului care aduce permanent zăpadă pe partea carosabilă, îngreunând intervenţia utilajelor de deszăpezire, potrivit centrului Infotrafic.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, pe un singur fir şi alternând cu spaţii de refugiu, pe DN23B Măicăneşti - Ciorăşti( judeţul Vrancea).

Vezi aici situaţia drumurilor naţionale.

Vezi aici situaţia transporturile feroviare.

Conform informaţiilor Infotrafic, traficul rutier este întrerupt din cauza zăpezii pe următoarele drumuri naţionale:

-DN22 Râmnicu Sărat - Brăila, între localităţile Râmnicelu şi Băile (judeţul Buzău); pe raza judeţului Brăila există doar restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone; devierea se face pe ruta DN2 Râmnicu Sărat - Focşani, DN23 Focşani - Brăila;

-DN23B Măicăneşti - Ciorăşti, în judeţul Vrancea (drum naţional secundar); devierea se face pe DN23A Focşani - Ciorăşti.

Bucureşti

Linia de RATB 41 a fost blocată în jurul orei 8.30 când un călător a tras semnalul de alarmă. În momentul de faţă peste 10 tramvaie de pe această linie s-au oprit de pe sensul Ghencea - Piaţa Presei Libere. Mai multe detalii aici.

Târgovişte

Furia Codului Galben i-a lăsat în beznă pe sute de dâmboviţeni. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultimele ore, 17 localităţi dâmboviţene sunt nealimentate cu energie electrică, iar în alte 9 localităţi s-au semnalat deranjamente colective. Mai multe detalii aici.

Slobozia

La această oră se circulă greoi în toată zona Bărăganului. Carosabilul este acoperit cu un strat de 3 cm de zăpadă, iar pe A2 zăpada și viscolul dau mari bătăi de cap atât șoferilor cât și drumarilor. Vântul bate în rafale, viscolind zăpada, între kilometrii 12 și 105, pe porțiunea București- Drajna. Traficul se desfășoară greoi, iar vizibilitatea este de sub 100 de metri. Mai multe detalii aici.

Buzău

Din această dimineaţă s-a reluat traficul pe cele două drumuri naţionale din Buzău care au fost închise traficului din cauza viscolului. Este vorba de DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila şi de DN 2 C, ce face legătura din judeţele Buzău şi Ialomiţa. Mai multe detalii aici.

Atenţie!

Centrul Infotrafic îi sfătuieşte pe români ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro sau, pentru detalii, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Totodată, instituţia atrage atenţia asupra echipării autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă, mai ales când se parcurg distanţe lungi (lanţuri antiderapante, cauciucuri de iarnă, lopată, nisip, carburant suficient, pături, alimente, apă, telefon mobil, etc).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite