Culmea nesimţirii bugetare: şi-au dat supliment de tăiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Dolj fentează măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc. O parte dintre cei 160 de funcţionari publici ai Consiliului şi alţi 240 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor nu vor „simţi“ reducerile salariale propuse de Guvern.

Consilierii judeţeni doljeni au aprobat în şedinţa ordinară de ieri un proiect de hotărâre ce prevede acordarea de suplimente salariale celor aproape 400 de funcţionari publici.

Mai citeşte şi:

Bugetarii cu salarii nesimţite au găsit trucuri pentru a combate tăierile lui Boc

Ruşinos. Bătrânii au învăţat să trăiască cu mai nimic

Aleşii locali sfidează criza: Au aprobat cumpărarea unui autocar SH de 120.000 de euro

Până în august anul acesta, Consiliul Judeţean Dolj va cheltui, lunar, aproximativ 140.000 de lei pentru ca salariile funcţionarilor să nu scadă.

De exemplu, Gheorghe Barbărasă, secretarul Consiliului Judeţean Dolj, va câştiga în plus la salariul de bază de 4.421 de lei suma de 346 de lei, iar ahitectul-şef al judeţului va încasa cu 744 de lei mai mult decât până acum.

Nu la fel de norocoşi sunt alţi angajaţi care vor primi suplimente salariale de câţiva lei. Un referent al DGASPC Dolj cu un salariu de bază de 747 de lei va primi un supliment salarial de doar 6 lei.

Şi lefurile angajaţilor primăriei Râşnov, din judeţul Braşov, vor creşte cu 25% de la 1 iunie. Primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, susţine că decizia sa este legală şi se bazează pe art. 11 din Legea 330, privind salarizarea personalului din domeniul bugetar, care îi permite să facă aceste majorări, în condiţiile în care există bani la bugetul administraţiei locale.

„Cred că oricum salariile angajaţilor sunt mici şi că nu voi avea posibilitatea să continui activitatea dacă pleacă oamenii după reduceri", susţine Veştea. Primăria Râşnov are 48 de angajaţi.

Austeritate

Măsura reducerii cu 25% a salariilor angajaţilor de la stat face parte din programul de austeritate anunţat de Executiv. Aceasta ar urma să fie aplicată de la 1 iunie.

"Cred că oricum salariile sunt mici şi că nu voi avea posibilitatea să continui activitatea dacă pleacă oamenii după reducerile anunţate de Guvern."
Adrian Veştea
primarul oraşului Râşnov

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite