Ucigaşul de la Craiova: cuminte acasă, asasin în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romel Voicu a fost reţinut de poliţişti  Foto: adevărul
Romel Voicu a fost reţinut de poliţişti Foto: adevărul

Bunicii tânărului care a ucis un elev în faţa şcolii spun că Romel Voicu (18 ani) nu le-a făcut niciodată probleme. Rudele mai susţin că fratele lui Romel, elev la acelaşi liceu, a venit de mai multe ori acasă lovit. Acum, băiatul refuză să spună cine l-ar fi agresat.

Rudele lui Romel Voicu, tânărul care l-a omorât pe Andrei Goreci cu două lovituri de cuţit în faţa Liceului „Tudor Arghezi", sunt şocate de fapta acestuia şi spun că era un băiat liniştit. Bunica din partea tatălui cea care l-a crescut pe Romel Voicu, plânge tot timpul, de când a aflat că nepotul ei a ucis un elev. Femeia în vârstă de 83 de ani nu înţelege de ce tânărul a făcut acest lucru.

Cum şi-a adememnit monstrul din Banat nepoatele pe care le-a violat: le plimba cu bicicleta

„Mie mi-a spus dimineaţa că pleacă la Craiova să semneze şomajul. Cum a ajuns el la şcoală nu-mi explic. Nu l-am văzut niciodată să poarte cuţit la el, de acasă nu l-a luat. Tatăl şi mama lui sunt dărâmaţi, săracii", a spus Maria Voicu, din comuna Teasc, judeţul Dolj. Consătenii spun şi ei că Romel era un copil cuminte. „Pe noi ne respecta. Ce era la ei în casă nu am de unde să ştiu. Cert este că a nenorocit o familie, iar de el s-a ales praful. Nu ne-a venit să credem când am auzit ce a făcut", a declarat Păuna Dinu, vecină.

VIDEO EXCLUSIV ONLINE:Vezi aici unde duce debandada din școli! Bătăi, sex și în cele din urmă crimă!

„Cred că s-au bătut la şcoală"

Cealaltă bunică a tânărului, Ioana Mătuşa, din Malu Mare, spune că fratele mai mic al lui Romel se plângea că este bătut de colegi la Liceul „Tudor Arghezi" din Craiova: „Nepotul ăsta al meu care l-a ucis pe Andrei a cerut ca fratele lui să fie mutat de la şcoală din cauză că mai tot timpul se certa cu colegii, iar de câteva ori a venit acasă lovit. De ce au prins elevii ură pe ei nu pot să vă spun".Familia a încercat să discute cu fratele lui Romel Voicu despre ce s-a întâmplat, însă acesta nu a vrut să le povestească nimic. Din ziua tragediei, tânărul este foarte tăcut şi refuză ajutorul celor din jur. „Să-l vezi şi pe ăsta mic cum este, îi plângi de milă.

Nu a vrut să-mi spună nimic, aşa că nici eu nu am insistat. Nu vreau să-i fac mai mult rău. Are ochiul negru, cred că s-au bătut acolo, la şcoală", a mai spus bătrâna. Fratele lui Romel Voicu nu a mai venit la şcoală din ziua crimei. „Am încercat să iau legătura cu familia acestuia la telefon, dar nu mi-au răspuns. Nu am hotărât, deocamdată, ce măsuri vom lua pentru a-l proteja pe fratele tânărului care l-a ucis pe Andrei Goreci", a declarat Lucian Săndoi, directorul Liceului „Tudor Arghezi".

Ioana Mătuşa mai spune că nepotul ei, Romel, era instabil psihic de o bună perioadă de timp. „De Paşte, a băut otravă şi a încercat să se omoare, iar în această vară a plecat la Jiu să se înece. Îmi pare rău de familia băiatului omorât care, săracu' putrezeşte în pământ la 17 ani. Nu credeam că nepotul meu este în stare de aşa ceva", a mărturisit, cu lacrimi în ochi, Ioana Mătuşa.  Zeci de elevi şi voluntari, dintre care mulţi s-au implicat în acţiuni alături de Andrei Goreci, vor manifesta joi, 14 octombrie, pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova, împotriva actelor de violenţă, huliganismului şi criminalilor. Tinerii vor purta tricouri cu chipul lui Andrei.

Citiţi şi:

EXCLUSIV / Bunica ucigaşului de la Arghezi: „ Nu ştiu ce a fost în capul lui Romel. Când îl apuca, îl apuca!“

Anchetatorii crimei de la Craiova: „A scos cuţitul şi a dat pe unde a nimerit“

Ucigaşul elevului din Craiova, arestat preventiv pentru 29 de zile / Declaraţia lui: „Iau zece ani pentru un prost!“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite