Anchetatorii crimei de la Craiova: „A scos cuţitul şi a dat pe unde a nimerit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romel Voicu (19 ani) a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, fiind acuzat de omor calificat, după ce l-a înjunghiat în inimă pe Andrei Goreci (17 ani). Tânărul ar putea fi acuzat şi de tentativă de omor, pentru că a provocat răni şi altui elev.

Anchetatorii au găsit încă din ziua crimei arma cu care ucigaşul l-a înjunghiat pe adolescent. Surse judiciare au descris reacţia violentă a criminalului la audieri. Suspectul a declarat cu nonşalanţă: „Ei, asta este, l-am omorât! Iau zece ani pentru un prost!"

A murit nevinovat

Cu o zi înainte de crimă, Andrei Goreci (17 ani), prietenul lui cel mai bun, Cristian Manea (17 ani), dar şi alţi colegi de şcoală se aflau pe culoarele Liceului „Tudor Arghezi". Fratele criminalului, elev la acelaşi liceu, era împreună cu un alt grup.

„În ziua de 6 octombrie, între fratele autorului şi un coleg al victimei a avut loc un conflict verbal spontan, după ce unul dintre ei a fost atins cu o pungă. Totul a degenerat într-o altercaţie cu injurii şi îmbrânceli pe scările liceului", spun anchetatorii.

A doua zi, Romel a venit la liceu cu fratele său şi cu un alt băiat. Pentru a nu avea martori, gaşca lui Voicu i-a aşteptat pe cei cu care se răfuise fratele său în apropierea şcolii, după blocuri.

Elevii care s-au înjunghiat au distrus o şcoală din Timişoara: “Am pierdut zeci de copii”

AGRESOR DE NOTA 10: Premiantul clasei de la Liceul Auto care şi-a înjunghiat colegii a fost mutat la altă şcoală

Iaşi: Elevii, lăsaţi la mâna infractorilor (VIDEO)

„Între colegul victimei şi fratele învinuitului s-a iscat un conflict fizic. Când Romel Voicu a văzut că rezultatul conflictului era în defavoarea fratelui său, a scos cuţitul şi a dat pe unde a nimerit", a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj, Claudiu Dinculescu. Andrei Goreci a căzut victimă fără nicio vină. În urma necropsiei, medicii legişti au concluzionat că tânărul a murit după ce a fost înjunghiat de două ori în inimă.

Frumos şi sufletist. Aşa îşi descrie Teona fratele, acel tânăr simpatic, de nădejde, pe care se putea baza mereu şi cu care împărţea secretele adolescenţei. Tatăl elevului este acum o stană de piatră, în timp ce mama băiatului nu mai are putere nici să suspine de dorul fiului ei. „Era foarte popular, tot timpul spiritual şi pregătit cu o glumă. Andrei era orgolios, săritor. Îmi plăcea la el faptul că era echilibrat", povesteşte cu durere Teona Goreci (18 ani).

Erau împreună peste tot, în special la acţiunile de voluntariat unde Andrei se implica trup şi suflet din 2006 încoace. Vestea că fratele ei zace într-o baltă de sânge a primit-o chiar de pe telefonul lui.

„Am crezut pentru un moment că e o glumă, dar când colegul care m-a sunat mi-a zis să vină şi părinţii, mi-am dat seama că e ceva rău. Când am ajuns, i-am văzut picioarele întinse pe asfalt şi am zis: «Doamne, să nu fie el!»", mărturiseşte Teona.

Tânărul ucis la 17 ani urmase un curs de fotografie şi de modelling, fiind pe punctul de a semna un contract cu o casă de modă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite