Înmormântarea mamei unui preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de a coborî sicriul în cavou, întreaga familie prezidenţială a izbucnit în lacrimi
Înainte de a coborî sicriul în cavou, întreaga familie prezidenţială a izbucnit în lacrimi

Elena Băsescu (81 de ani) a fost condusă pe ultimul drum de un alai funerar la nivel înalt. Preşedintele Traian Băsescu a plâns la căpătâiul mamei sale şi, pentru prima dată, nimeni nu l-a suspectat că lacrimile sale nu sunt reale.

UPDATE FOTO Becali, Prinţul Paul şi Bercea Mondialu au fost la funeraliile Elenei Băsescu

"Tanti Jenica", mama lui Traian Băsescu, era o femeie simplă

A murit mama preşedintelui - Ioana Băsescu: Bunica a fost o femeie care a ştiut să-şi trăiască viaţa

Preşedintele a chemat un preot să îi spovedească mama

Demnitari, membri ai Guvernului, foşti miniştri, magnaţi locali, europarlamentari, prinţi şi interlopi, dar şi oameni de rând au făcut parte din cortegiul funerar al Elenei Băsescu. Mama lui Traian Băsescu a decedat luni după-amiază, la vârsta de 81 de ani, în apartamentul său modest de două camere de la periferia Constanţei.

Premierul Emil Boc, actualii miniştri Elena Udrea şi Anca Boagiu, foştii miniştri Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, prinţul Paul de România şi prinţesa Lia, prefectul Claudiu Palaz, europarlamentarul Gigi Becali, magnatul Gheorghe Bosînceanu şi interlopul Bercea Mondialu, cumătrul lui Mircea Băsescu, cu toţii au ţinut să fie alături de familia Băsescu.

Pe toată perioada slujbei, Mircea şi Traian Băsescu, dar şi soţiile lor, Doina şi Maria, precum şi nepoţii nu şi-au putut abţine lacrimile. Cu ochii umezi, Mircea Băsescu a stat cu capul plecat în faţa sicriului, la dreapta fratelui său.

Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie. Zeci de coroane şi jerbe de flori erau aliniate la intrarea în biserică din partea cunoscuţilor care au fost alături de preşedinte în aceste momente.

În ajun, la priveghi, Traian Băsescu a ieşit din biserică să fumeze. Întrebat cum rezistă a răspuns: „Bine. Vreau şi eu să mai stau liniştit, la aer".

Rămas-bun

După ce slujba de la biserică s-a terminat, cortegiul funerar a plecat spre cimitir. Pentru a lăsa familia Băsescu să-şi ia rămas-bun de la Elena Băsescu, toate personalităţile sosite la biserică au ieşit afară şi au aşteptat să fie scos sicriul.

Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Central din Constanţa la ora 12.10. Dacă toată dimineaţa a fost înnorat şi a plouat, după primii paşi ai mulţimii sosite la locul de veci, soarele a început să strălucească. Mama preşedintelui a fost înmormântată în cavoul familiei de pe aleea principală a cimitirului, alături de soţul ei, Dumitru decedat în urmă cu opt ani.

Lângă mormânt, lacrimile au curs şiroaie pe feţele fiilor, nurorilor şi nepoţilor Elenei Băsescu. Măicuţa Gabriela Ivanov, cea care i-a fost alături mamei preşedintelui în ultimii ani, a stat mereu lângă familie. Înainte de a coborî sicriul în cavou, mezina Elena s-a sprijinit de umărul preşedintelui şi au plâns până la finalul înmormântării.

Pe crucea familiei Băsescu, literele scrise cu negru au fost modificate în auriu. Sub numele părinţilor Dumitru şi Maria Băsescu sunt inscripţionate două mesaje: „Copiii şi nepoţii nu vă vor uita niciodată" şi, dedesubt, „Şi viaţa, şi moartea e lucru firesc, măririle lumii aici se opresc". 

Ioana, nepoata cea mare, nu şi-a putut stăpâni durerea

Ioana, nepoata cea mare, nu şi-a putut stăpâni durerea

Mezina, Elena Băsescu, nu s-a dezlipit de sicriul bunicii

Mezina, Elena Băsescu, nu s-a dezlipit de sicriul bunicii

Zeci de coroane şi jerbe de flori au fost depuse la mormântul Elenei Băsescu

Zeci de coroane şi jerbe de flori au fost depuse la mormântul Elenei Băsescu

Foşti şi actuali miniştri au ţinut să fie prezenţi la înmormântarea mamei preşedintelui României 

Foşti şi actuali miniştri au ţinut să fie prezenţi la înmormântarea mamei preşedintelui României
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite