VIDEO Pune şmecherii din trafic pe Youtube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr clujean înregistrează zilnic imagini cu şoferii indisciplinaţi care circulă pe străzile oraşului de sub Feleac. Înregistrările sunt surprinse cu ajutorul camerei video a unui telefon mobil montat pe bordul maşinii sale. Odată „prinşi“ că au comis o infracţiune, şoferii ajung pe internet.

Atenţie unde parcaţi, cum depăşiţi şi dacă respectaţi culoarea semaforului!

Mai citeşte şi:

Ce soluţie au găsit sârbii pentru şmecherii vitezomani din trafic

Nebunie pe şosele! Carambol şi maşini răsturnate în drum spre litoral

Timişoara: VIDEO Sârbii filmaţi gonind cu 240 de km/h prin oraş scapă de Poliţia Rutieră la fel ca mulţi alţi şmecheri (UPDATE)

Nu ştiţi cine vă filmează din maşina aflată în spate. Asta deoarece pe străzile Clujului circulă un tânăr care se asigură că legea e respectată, iar şoferii sunt disciplinaţi. Dacă nu se întâmplă astfel, cei care comit infracţiuni sunt filmaţi şi ajung pe internet. A filmat până acum, cu telefonul său montat pe bordul maşinii personale, treceri pe roşu, parcări neregulamentare, opriri ale taximetriştilor în trafic sau chiar un autoturism care era să-l tamponeze.

Filmează tot timpul

A preferat să nu-şi dezvăluie complet identitatea, întrucât nu vrea să rişte ca cineva să se răzbune mai târziu pe el. Se numeşte Radu, are 22 de ani şi urmează cursurile unei facultăţi din Cluj-Napoca, oraş în care s-a şi născut. A început să surprindă întâmplări de pe şosele în luna iunie a acestui an şi spune că totul a pornit din „pasiune". „Mi-au plăcut întotdeauna filmuleţele din trafic. În noiembrie 2009, când mi-am cumpărat un telefon care filma cât de cât acceptabil, am început să filmez şi eu ocazional, mai ales că vedeam că se întâmplau multe în trafic", ne-a spus acesta.

„În februarie 2010 s-a deschis site-ul trafictube.ro (site specializat pe filmările în trafic - n.r.). Am observat că au început să se strângă tot mai mulţi utilizatori care puneau filmuleţe acolo, aşa că din mai 2010 am început să filmez mai des când mergeam cu maşina", a adăugat Radu.
Filmează tot timpul când iese cu maşina, în drum spre facultate sau spre alte destinaţii din oraş. „Filmuleţele care mi se par mai interesante le prelucrez şi le pun pe Youtube (cel mai mare site de video sharing din lume - n.r.)", a adăugat acesta. Canalul său de pe Youtube se intitulează TraficCluj.

Surprinzătoare, dar nefolositoare

În doar două luni a surprins depăşiri neregulamentare, blocări ale benzilor de către taximetriştii care opresc să-şi lase clienţii, treceri pe culoarea roşie a semaforului şi multe altele. Din păcate, înregistrările sale nu pot ajuta la începerea urmăririi de către poliţişti a celor care încalcă legea, deoarece camera sa de filmat nu este omologată. Totuşi, un număr însemnat de utilizatori de internet îi urmăresc şi comentează filmuleţele. A surprins şi momente pozitive.

„Unei începătoare i-a «murit» motorul la semafor, iar în cele 25 de secunde până au apucat toţi să treacă de ea nu a claxonat nimeni. Frumos!", a precizat tânărul.

Studentul poate fi un exemplu pentru ceilalţi participanţi la trafic: nu a primit până acum nicio amendă. „Mai parchez şi eu în locuri neregulamentare, dar acolo unde nu încurc circulaţia şi nu deranjez alţi colegi de trafic. Se întâmplă să mai fac şi eu greşeli în trafic, dar fără să vreau şi, când pot, îmi cer scuze de la cel pe care l-am deranjat", a încheiat Radu.

Supraveghetori profesionişti

Un site lansat recent în spaţiul virtual românesc, trafictube.ro, tratează profesionist neregulile din trafic. Filmările sunt realizate în marile oraşe din ţară, cu camere speciale pentru a fi montate pe bordul unei maşini. Imaginile sunt surprinse de mai mulţi utilizatori din diferite zone ale României, dar şi de mai mulţi bloggeri recunoscuţi din ţară, printre care Piticu.ro şi Zoso.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite