Cei mai buni studenţi români din străinătate FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierea celor mai performanţi bursieri a avut loc aseară, de la ora 19.00
Premierea celor mai performanţi bursieri a avut loc aseară, de la ora 19.00

Trei tineri care învaţă la Princeton, Harvard şi Oxford au fost aleşi aseară studenţii anului 2009. Eleganţi şi relaxaţi, tinerii au explicat la festivitatea de premiere de ce au părăsit România şi au povestit despre sistemele în care ei învaţă.

Premii pentru aşii României din universităţile străine

Aproape o sută de studenţi de la universităţi din toată lumea s-au strâns aseară la Hotelul Marriott din Capitală pentru prima gală dedicată lor. Trei dintre studenţi au fost recompensaţi de către Liga Studenţilor Români din Străinătate cu premii simbolice prin care li se recunosc meritele de la universităţile lor de adopţie.

Theodor şi Andrei Braşoveanu sunt doi fraţi studenţi în SUA. Theodor Braşoveanu a fost  premiat ieri de Liga Studenţilor Români în Străinătate, la categoria cel mai bun student al anului din SUA. „Adevărul” a publicat la 16 septembrie 2008 un articol despre experienţa americană a celor doi.  CLICK AICI PENTRU ARTICOL.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Citiţi şi:

Theodor, cel mai bun student român

PORTRET Urmaşul lui Picasso cântă rock
Angajaţii campioni sfidează recesiunea

Elena Berechet a întrecut sute de viitori ingineri mecanici

Marele Premiu a fost acordat lui Theodor Braşoveanu, care studiază fizica la Universitatea din Vanderbilt, statul Nashville, SUA. „În România cercetarea nu este încurajată, acum câţiva ani eram mai optimist, dar acum nu cred că m-aş m-ai întoarce", a spus Andrei.

Corina Tarniţă a fost aleasă Studentul Anului din America de Nord. Este pasionată de matematică, motiv pentru care a decis să-şi continue studiile la Harvard, unde a fost admisă cu bursă. În prezent este doctorand în matematică şi pentru următorii trei ani va fi membru în Harvard Society Fellow, o organizaţie în care sunt primiţi cei mai buni studenţi de la Harvard.

Mai citeşte şi povestea lui Sebastian Burduja, absolvent de Stanford şi student la două mastere la Harvard

„Eu am fost olimpică, ceea ce a contat foarte mult la admiterea mea. Atunci când am aplicat era o tendinţă generală printre elevi să plece la studii în străinătate", a spus Corina. Despre sistemul românesc, Corina afirmă că nu se pune deloc preţ pe cercetare.

Andrei Ilie este Studentul European al Anului. A fost admis la Oxford, Marea Britanie. „Am ales sistemul englezesc pentru că îţi oferă o pregătire integrativă şi acolo poţi să alegi singur în ce laborator să cercetezi", a spus Andrei.

Criterii de premiere

-Rezultatele de excepţie, precum distincţiile Magna Cum Laudae, obţinute de studenţi la universităţile lor
-Diversele premii academice de prestigiu
-Bursele de studii câştigate de studenţi pentru programele de cercetare
-Lucrările ştiinţifice pe care le-au publicat în diverse reviste ştiinţifice cotate internaţional.

Marele Premiu - Studentul Anului în străinătate

Theodor Braşoveanu

Theodor Braşoveanu

În 2002, Theodor a terminat Liceul de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti. El a fost pasionat de fizică încă din liceu, când a obţinut premiile 2 şi 3 la Olimpiada Naţională de Fizică. Apoi, între 2002 şi 2006, a urmat cursurile Facultăţii de Fizică şi Matematică de la Universitatea Vanderbilt, statul Nashville, din Statele Unite ale Americii.

Din 2006, este doctorand la Fizică Teoretică la Departamentul de Fizică al Universităţii Princeton şi studiază soluţiile numerice din teoria relativităţii şi despre formarea găurilor negre.

A lucrat la proiectul de cercetare realizat de către Universitatea Princeton pentru acceleratorul de particule din Elveţia. A participat la mai multe experimente de fizică, la instituţii din Europa şi din SUA.

Studentul Anului în America de Nord

Corina Tarniţă

Corina Tarniţă

În timpul liceului, între 1999 şi 2001, Corina a luat premiul l la Olimpiada Naţională de Matematică. Fata a absolvit, în 2006, Facultatea de Matematică de la prestigioasa Universitate Harvard din Statele Unite ale Americii, cu distincţia Magna cum Laudae.

A continuat să studieze matematica în cadrul unui masterat la aceeaşi universitate. De anul trecut, Corina este doctorand în matematică tot la Harvard, cu o teză despre evoluţia dinamică în cadrul populaţiilor structurale.

A colaborat la scrierea a două cărţi: „Matematica: Teme pregătitoare pentru Olimpiadă" şi „Probleme Alese pentru Matematica de Performanţă". A fost laureată în 1999, în 2000 şi în 2001 cu premiul de excelenţă al Societăţii Române de Matematică.

Studentul Anului în Europa

Andrei Ilie

Andrei Ilie

Are 25 de ani şi este doctorand în neuroştiinţe la Departamentul de Farmacologie de la Universitatea Oxford, din Marea Britanie. În 2008, Andrei a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. Apoi a urmat cursurile unui masterat în neuroştiinţe la Universitatea Oxford, pe care l-a absolvit cu cea mai mare notă.

A obţinut mai multe burse, dintre care ultima pentru finanţarea doctoratului. În cadrul lucrării de doctorat studiază retardarea mentală şi mutaţiile suferite de diferite gene, folosind tehnici de biologie moleculară, de imagistică şi electrofiziologice.

În 2006, a primit premiul pentru cel mai bun tânăr cercetător român. Împreună cu alţi cercetători a prezentat la diverse sesiuni ştiinţifice peste 50 de lucrări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite