Buffon către Mutu: „Fii tare, frate!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul „squadrei azzurra“ i-a transmis fostului său coleg de la Juventus un mesaj de încurajare. Cu tupeu şi destul noroc am găsit o breşă în sistemul organizatoric al sud-africanilor, iar după meciul Italia- Paraguay am reuşit să ajung în zona în care se afla autocarul italienilor.

Adi Mutu ar putea fi suspendat de FIFA!

Mutu este tot mai aproape de faliment

Tribunalul Elveţian menţine decizia TAS: Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro!

Timp de aproape o oră am avut prilejul de a vedea cum se comportă fiecare component al campioanei mondiale, atunci când iese de la vestiare. Marcelo Lippi e un domn şi în afara terenului.

Pare un tip simplu şi educat şi i-a aşteptat la uşa autocarului pe mulţi dintre elevii săi, bătându-i pe spate şi felicitându-i, deşi egalul cu naţionala Paraguyului n-a fost cel mai bun rezultat. Apoi a discutat îndelung cu Angelo Peruzzi, fostul mare portar al Romei, acum unul dintre secunzii săi, şi cu  Gianluigi Buffon, accidentat în prima repriză.

Acesta din urmă a fost cel mai deschis dintre italieni. S-a pozat cu stewarzii şi cu poliţiştii, coborând din autocar la fiecare solicitare şi a acceptat un scurt dialog, chiar dacă nu ne aflam în zona mixtă acolo unde se iau interviuri, iar el muşca flămând dintr-un sandwich. „Gigi, din România sunt...Adrian Mutu", am început discuţia.

„Aaa, Mutu, grande giocatore. Mio fratello (n.r. Mutu, mare jucător. Fratele meu", a răspuns el. „Mai ţineţi legătura?", întreb. „ De când a plecat de la Juventus vorbim mai rar, doar când ne vedem la meciuri, dar am rămas în relaţii apropiate. E un tip ok şi un jucător foarte bun. Am fost prieteni la Juve", a spus Buffon.

„Ştii că are probleme, cu dopajul, cu datoria la TAS... trebuie să plătească 17 milioane de euro la Chelsea", zic eu. „Wow, e o sumă foarte mare. Nimeni nu poate plăti atât. E inuman să ceri unui fotbalist asta. Chiar trebuie să dea banii aştia? Ştiu că e suspendat în Italia, pentru că a luat nişte pastile de slăbit. A fost o greşeală imensă, dar nu de neiertat. Însă banii pentru Chelsea chiar reprezintă o problemă. Ce să zic... Sper să depăşească situaţia asta. Trebuie să fie tare şi să creadă în valoarea lui ca fotbalist", a afirmat portarul italian, care chiar părea uluit şi afectat de drama lui Mutu.

Apoi, Buffon a acceptat să facem o poză, după care a urcat în autocar. În urma sa au apărut Zambrotta şi De Rossi. Primul cam stingher şi fără chef de vorbă, al doilea un tip haios, care s-a salutat cu toată lumea. La fel a făcut şi Mauro Camoranesi, argentinianul naturalizat de Lippi, glumind cu mai tinerii Criscito, Bonucci, Montolivo şi Gilardino, strânşi în jurul lui. Obişnuiţi să urce în autocare cu volanul pe stânga, aproape toţi italienii au greşit uşa maşinii, mergând pe partea şoferului şi amuzându-se copios.

Cannavaro e liderul

La mai bine de o jumătate de oră după ce toată lumea era în maşină, a apărut şi căpitanul Cannavaro. Fabio pleacă mereu ultimul din vestiar, asigurându-se că toată lumea e ok. El nici nu i-a băgat în seamă pe cei câţiva stewarzi care vroiau să-i facă o poză şi a mers glonţ la autocar.

S-a suit şi a trecut pe la toţi jucătorii, din faţă până la ultimul rând, să vadă dacă toţi sunt la locurile lor, după care s-a aşezat în spatele şoferului şi a ordonat plecarea. La 37 de ani, bătrânul căpitan al „squadrei azzura" face legea în tabăra Italiei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite