Mutu este tot mai aproape de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Briliantul“  a pierdut şi ultimul apel într-o instanţă sportivă în cazul litigiului cu Chelsea. Amenda de 17 milioane de euro se menţine. Jucătorului de 31 de ani nu i-a mai rămas decât o singură şansă: să atace pedeapsa într-un cadru civil, adică să deschidă un proces la CEDO.

Cu siguranţă, anul 2010 a fost cel mai negru din viaţa lui Adi Mutu. „Briliantul" a primit, începând cu luna ianuarie, când a fost depistat pozitiv cu sibutramină, numai veşti proaste.

De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, litigiul cu Chelsea l-a urmărit încontinuu, ca o umbră, Ieri, s-a dus pe apa sâmbetei şi ultima speranţă de a „dribla" amenda de 17 milioane de euro pe care românul trebuie s-o achite către londonezi, pentru încălcarea contractului, după consumul de cocaină.

Cea din urmă cale de atac pe linie sportivă, Tribunalul Federal al Eleveţiei, a confirmat deciziile FIFA şi TAS, conform cărora Mutu este bun de plată către Chelsea.

De acum, şansele atacantului de la Fiorentina s-au mutat în instanţele civile. Adrian Mutu, impresarii şi avocaţii săi vor merge la
Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde vor deschide un proces pentru pretenţii nefondate ale englezilor. Victor Becali a confirmat această variantă: „Mai sunt căi de atac. Vom discuta cu avocaţii jucătorului şi vedem ce este de făcut. Foarte probabil, se va deschide alt proces, la Curtea Europeană".

Dacă nici aici nu va găsi scăpare şi va fi obligat să plătească cele 17 milioane de euro, Mutu, cel mai probabil, se va transfera fie la Fenerbahce, fie la echipa lui Olăroiu din Qatar, Al-Sadd, unde salariul său s-ar putea cifra la trei milioane de dolari, anual, pentru a mai scăpa de datorii.

La „Sibutramina" nu a făcut recurs

„Briliantul" a primit vestea menţinerii sancţiunii pecuniare în cazul litigiului cu Chelsea pe plaja din Miami, unde a mers în vacanţă cu soţia Consuelo. Mutu s-a resemnat în dosarul „Sibutramina", unde a fost suspendat nouă luni de Tribunalul Antidoping Italian, şi nu a mai făcut recurs la această decizie.

De ce? Pentru că timpul în care ar fi primit un răspuns, fie pozitiv, fie negativ, l-ar fi depăşit pe cel al perioadei de suspendare, în sine.

Astfel, jucătorul care în ianuarie 2011 va împlini 32 de ani s-a împăcat cu gândul ca va rămâne pe tuşă până la finele lui octombrie 2010.

Ce trebuie să plătească Mutu în dosarul „Cocaina"

17.173.990 de euro despăgubiri către Chelsea

Penalizare de cinci la sută anual, calculată de la 12 septembrie 2008, pentru întârzierea plăţii celor 17 milioane de euro

104.000 de euro cheltuieli de judecată

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite