Gropile Capitalei au mai ucis un tânăr de 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămână, trei pasionaţi de adrenalină pe două roţi au murit din cauza craterelor din asfaltul Bucureştiului. Costin Vigheciu (17 ani) a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unei gropi din Pasajul Unirii. În acelaşi timp, motocicliştii demarau campania antigropi.

Citiţi şi

Motociclişti ucişi de o groapă de canal

Motocicliştii au pierdut-o pe „Harley X“

Sezonul plimbărilor pe motocicletă a început cu sânge pe asfalt şi vieţi pierdute. Din cauza gropilor neastupate, Bucureştiul se dovedeşte, pe lângă teribilismul unor pasionaţi de motoare, un oraş al morţii pentru bikeri.

Primele victime au fost doi motociclişti, unul în vârstă de 30 de ani, iar altul de 29. Ei au murit în urmă cu o săptămână, într-un grav accident, pe Splaiul Unirii, după ce au pierdut controlul motorului din cauza unei guri de canal neamenajate corespunzător. După decesul lui Adrian şi al Mădălinei, motocicliştii au început să tragă semnale de alarmă cu privire la drumurile ciuruite din Bucureşti.

Tatăl a presimţit

Alaltăieri-noapte, în jurul orei 1.30, un tânăr aflat la ghidonul unui motor de 125 de centimetri cubi şi-a pierdut viaţa, după ce s-a dezechilibrat din cauza unei gropi din Pasajul Unirii. Aceasta este varianta martorilor, în timp ce poliţiştii susţin că Miron Costin Vigheciu, în vârstă de 17 ani, care circula din direcţia Universitate către Tineretului, s-a urcat cu roata din faţă pe bordura care delimitează cele două sensuri de mers, şi a intrat frontal într-un stâlp de susţinere al tunelului, lovindu-se la cap.

„Se întorcea de la majoratul unui prieten. I-am spus să nu meargă cu motocicleta, pentru că presimţeam că se va întâmpla ceva rău. A insistat să o ia şi uitaţi-vă unde a ajuns", a povestit ieri, cu lacrimi în ochi, tatăl lui Costin.

El a adăugat că nu ştia de faptul că fiul lui nu avea permis de conducere de tip A1, necesar pentru motorul pe care îl deţinea de aproximativ un an. „Motocicleta tocmai fusese reparată. Eu i-am cumpărat şuruburi şi apoi am strâns coarnele împreună, înainte de accident. Eu cred că a căzut din cauza gropii din asfalt", a mai spus tatăl.

În timp ce poliţiştii constatau moartea lui Miron Costin în Pasajul Unirii, motocicliştii marcau pericolul generat de gropile de pe străzile Capitalei. Campania de protest a continuat şi ieri, când 200 de bikeri s-au adunat la ora 10.00 în faţa Parcului Carol.

„Măcar am încercat"

De acolo au plecat către parcarea unui centru comercial din Băneasa, însoţiţi de forţele de ordine, într-un marş de protest faţă de autorităţile care nu au astupat gropile.

„Vom pleca acasă cu gândul că măcar am încercat", a spus Mihai, unul dintre cei aproximativ 200 de participanţi.

Primăria astupă urma „crimei"

Ieri, la aproximativ 12 ore de când băiatul în vârstă de 17 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă în Pasajul Unirii, firma contractată de Administraţia Străzilor Bucureşti s-a grăbit să repare groapa din cauza căreia s-ar fi produs incidentul. Din păcate, acţiunea lor a venit prea târziu.

„Astfel de gropi apar mereu. Nu ştiu când a răsărit această gaură în asfalt, pentru că în urmă cu câteva zile, când am refăcut granitul din pasaj, nu era", a spus ieri, pentru „Adevărul", Alina Roman, directoarea Administraţiei Străzilor.

Pasajul din centrul Capitalei a fost reabilitat în urmă cu câteva luni, dar nu şi carosabilul, pentru că, după cum susţine Roman, acesta este în stare bună. „Aceasta era singura groapă care se formase în carosabil, din cauza infiltraţiilor. Este trist că s-a întâmplat acest lucru, iar de săptămâna viitoare vom forma un grup de lucru în cadrul Primăriei, împreună cu motocicliştii, pentru a depista gropile periculoase din oraş", a mai spus Alina Roman.

Acelaşi scenariu al acoperirii „crimei" s-a derulat şi în urmă cu o săptămână, când alţi doi motociclişti şi-au pierdut viaţa: a doua zi după incident gura de canal din cauza căreia s-au dezechilibrat a fost plombată.

Costin s-a izbit de un stâlp

Miron Costin Vigheciu (17 ani), din Bucureşti, şi-a pierdut viaţa în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a intrat cu motocicleta într-un stâlp de susţinere din Pasajul Unirii. Potrivit unor martori, băiatul, care nu avea permis de conducere, rula cu viteză destul de mare şi s-a dezechilibrat din cauza unei gropi din asfalt. El se întorcea către casă, după ce fusese la majoratul unui prieten.

Miron Costin Vigheciu

Mădălina şi Adrian au „zburat" 30 de metri pe Splaiul Unirii

Doi dintre cei mai cunoscuţi bikeri din Capitală, Mădălina „Harley X" Avram (29 de ani) şi Adrian „Qaz" Bercea (30 de ani), şi-au pierdut viaţa în urmă cu o săptămână, după ce s-au izbit cu motocicleta de un stâlp de electricitate.

Mădălina Avram

Ei au pierdut controlul motorului pe Splaiul Unirii, din cauza unei guri de canal neamenajate corespunzător. Cei doi amici veneau de la o petrecere dată cu ocazia deschiderii sezonului motociclistic în clubul Alter Ego.

Adrian „Qaz" Bercea
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite