Motociclişti ucişi de o gură de canal „nerevendicată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina era cunoscută printre „motorişti“ ca fiind foarte precaută când îşi conducea bolidul pe două roţi
Mădălina era cunoscută printre „motorişti“ ca fiind foarte precaută când îşi conducea bolidul pe două roţi

Zeci de motociclişti şi-au luat rămas-bun aseară de la Mădălina Avram, care a murit duminică într-un accident rutier. Gura de canal  care a provocat moartea Mădălinei Avram („Harley X“) şi a lui Adrian Bercea (ambii de 29 de ani) este pasată de la o firmă la alta.

„Se spune că nu poţi să te numeşti cu adevărat motociclist până nu-ţi laşi sângele pe asfalt", scria Mădălina Avram pe forumurile de profil de pe internet. Tânăra motociclistă, cunoscută în comunitatea „motoriştilor" sub porecla de „Harley X", a învăţat să ţină în frâu „hergheliile" de cai-putere ale bolizilor pe două roţi încă din 2003, de când şi-a cumpărat prima motocicletă şi a obţinut şi permisul de conducere categoria A.

Mai citiţi şi:

Durere în familia biciclistului ucis de o groapă la Valea Seacă

Motocicliştii care nu au oprit la semnalele poliţiei sunt greu de găsit

Motocicliştii cer respect pe străzile din Transilvania

Petiţie online pentru motociclistul ucis în coarnele vacii

Duminică dimineaţă, atât ea, cât şi Adrian Bercea, unul dintre bunii ei prieteni, şi-au lăsat sângele pe asfaltul de pe Splaiul Unirii. „Harley X" şi Adrian „Qaz" au avut parte de o moarte subită, izbindu-se de un stâlp de electricitate, după ce au pierdut controlul motocicletei lui Adrian, pe care o conducea, se pare, Mădălina. Accidentul a fost provocat de o gură de scurgere neamenajată corespunzător, situată pe Splaiul Unirii între Şoseaua Mihai Bravu şi Calea Vitan (foto).

.

Gropile, un pericol

Reprezentanţii Apa Nova, în a cărei custodie se află canalul neacoperit corespunzător, spun că denivelările de asfalt apărute pe lângă acesta ar fi trebuit să fie reparate în urmă cu o lună de către firma SC DIMAR SRL.

„Am comandat firmei SC DIMAR SRL o lucrare de reparaţie în jurul acelei găuri de scurgere la data de 9 martie. Ei aveau obligaţia să o acopere în termen de 72 de ore", a declarat directorul adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru.
De cealaltă parte, responsabilul cu executările lucrărilor de pavaj din cadrul firmei DIMAR susţine că nu are nicio legătură cu scurgerea.„Bucata de beton de care s-au lovit cei doi nu este a noastră. Accidentul nu are nicio treabă cu scurgerea", a spus Octavian Florescu, reprezentantul DIMAR.

„Intimidată de şoferi"

Poliţiştii nu au stabilit motivul pentru care tinerii au mers cu motocicleta pe lângă bordură, unde au nimerit groapa din jurul gurii de scurgere care le-a adus sfârşitul. Prietenii lor, motociclişti, cred că Mădălina, care conducea motorul, a încercat să evite ceva sau a fost „provocată" de către alţi şoferi, care ar fi făcut-o să meargă atât de aproape de trotuar.

„Este posibil ca cineva să o fi şicanat în mers, mai ales că prin zona aceea sunt destui pasionaţi de motociclete. Sunt şocat, chiar azi-noapte am vorbit cu ea la petrecere şi m-am mirat de ce şi-a ales tocmai un combinezon alb. Nu vreau să par idiot dar parcă ăsta a fost un semn", mărturiseşte şocat unul dintre prietenii fetei.

Trupul Mădălinei a fost atât de mutilat încât identificarea s-a făcut pe baza plăcuţei în care erau trecute datele ei personale, pe care poliţiştii au găsit-o în combinezon. Cei doi au fost găsiţi aruncaţi la 30 de metri de locul accidentului.

De şapte ani de când primise permisul de conducere, Mădălina a vărsat multe lacrimi pentru mulţi dintre prietenii apropiaţi ei, tot motociclişti, care au sfârşit tragic. „Mi-am pus întrebarea asta de mai multe ori fiind motociclistă, participând la prea multe înmormântări, atâţia ani, şi mereu am ajuns la aceeaşi concluzie, trăiesc viaţa zi de zi din plin aşa cum simt, zic ce simt şi fac ce simt, îmi ascult sinele şi se pare că nu dă greş deloc", spunea Mădălina pe unul dintre forumurile destinate motocicliştilor. Prietenul ei, „fratele Qaz", va fi înmormântat în satul natal Chirnogi, din Călăraşi, unde locuieşte familia lui.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite