Confirmare: soprana Amelia a fost infectată în Spitalul CF2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, s-a întors vineri de la Viena unde, începând de joi, 3 iunie, a fost supusă unor noi serii de analize.

Soprana Amelia Antoniu: "Nu mai pun niciodată piciorul în spitalele din România"

Bucureşti: Amelia Antoniu acuză neregulile din spitale

Soprana Amelia Antoniu, infecţie fără sfârșit

Campanie „Adevărul“ pentru soprana Amelia Antoniu

Medicii austrieci au aflat că pacienta a fost infectată cu bacteria Burkholderia cepacia. Această bacterie este specifică zonelor asiatice cum ar fi China sau India, de acolo de unde provin şi ustensilele medicale cum ar fi cateterele, branulele, mănuşile şi seringile folosite în spitalele româneşti, printre care şi CF2. „În sânge am avut într-adevăr bacteria Burkholderia cepacia, aşa cum s-a preconizat iniţial. După aceea analizele ieşeau bine, ca şi cum nu aveam nimic. Din această cauză am mers în afara ţării, ca să aflu ce am", a povestit Amelia pentru „Adevărul".

Solista bănuia că una dintre cauze ar fi putut fi ustensilele de unică folosinţă şi a spus acest lucru chiar înainte de a pleca în Austria. „Este posibil ca ustensilele de unică folosinţă, catetere, seringi sau mănuşi, să fi fost infectate, este posibil să fi fost ambalate în condiţii improprii", a spus artista într-un interviu acordat „Adevărul" în urmă cu două săptămâni. Amelia Antoniu Specialiştii au confirmat bănuiala ei. „Sper ca acum cineva să ia nişte măsuri şi să se facă analizele acestor produse de unică folosinţă care colcăie de bacterii şi microbi", a mai spus Amelia.

„Medicii mi-au spus să fac exerciţii vocale"

În cinstea revenirii sale şi pentru a-i arăta că sunt alături de ea pe anevoiosul drum al convalescenţei, colegii i-au pregătit Ameliei un spectacol, mâine, de la ora 18.00, la Sala Dalles. „Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi le promit că voi urca în curând pe scenă. Vocea este refăcută şi medicii mi-au recomandat să fac exerciţii vocale astfel încât să pot cânta în stagiunea din toamnă", a spus artista.

Amelia Antoniu a fost la un pas de moarte după ce, în urma unei intervenţii chirurgicale la spitalul CF2, a intrat în şoc septic şi a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă unde a stat în comă patru zile, după care a rămas internată în stare gravă aproape trei săptămâni.

Amelia şi soţul ei au depus plângere penală împotriva celor găsiţi vinovaţi în ancheta care se află în desfăşurare. Alţi opt pacienţi de la CF2 se află în proces cu spitalul sau urmează să dea în judecată cadrele medicale din cauză că au contractat infecţii intraspitaliceşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite