Gheorghe Chioaru: „Opriţi măcelul făcut de copiii de bani gata!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Chioaru, bărbatul accidentat în august de Anastasia Tănase (18 ani), vrea să obţină 1.000.000 de euro despăgubiri. Bătrânul se află şi acum în Spitalul Floreasca din Capitală, unde medicii urmează să-i scurteze piciorul stâng, în încercarea de a i-l salva de la amputare.

Liceanul de bani gata care a ucis cu 160 km/h i-a şocat până şi pe medicii legişti: "Au explodat inimile în cele patru victime"

Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc „Omenia", Gheorghe Chioaru (71 de ani), vrea să-i ceară despăgubiri de 1.000.000 de euro Anastasiei Tănase (18 ani), amica fiului primarului Constanţei, Radu Mazăre.

Mai citeşte şi:

Copiii de bani gata ai Constanţei, stăpâni pe fiare pe patru roţi

Cum a lansat ucigaşul cu Ferrari, Adrian Cocoană, moda arestării şoferilor criminali

Accident cu patru victime, provocat de un şofer care vorbea la telefonul mobil

La sfârşitul lunii august, în Constanţa, tânăra aflată la volanul unui BMW X6, a trecut, potrivit martorilor, pe culoarea roşie a semaforului, a lovit o altă maşină de teren, după care a intrat cu autoturismul pe trotuar unde l-a lovit pe Chioaru. În urma impactului, bătrânul s-a ales cu piciorul zdrobit. Internat în Spitalul Floreasca, Chioaru a declarat, pentru „Adevărul", că ar dona banii pe care speră să-i obţină ca despăgubiri asociaţiei pe care o conduce.

La un pas de amputare

Rude, prieteni şi chiar simpli pensionari, membri ai organizaţiei pe care o coordonează chiar şi de pe patul de spital, vin să-l încurajeze pe Gheorghe Chioaru, mai ales că veştile pe care le-a primit în ultimele zile nu sunt tocmai bune. Doctorii care îi taie zilnic bucăţi din muşchiul zdrobit al piciorului accidentat sunt sceptici cu privire la posibilitatea de a-i salva piciorul şi apelează chiar la metode dintre cele mai extreme. „Mi-au spus că o să mi-l reducă cu vreo 5 centimetri. Dar nu exclud ideea de a mi-l amputa. Aşteaptă şi ei să vadă cum evoluează", a spus acesta.

Aflat într-un salon alături de patru persoane, majoritatea în stare gravă, cu picioarele amputate, bătrânul se roagă pentru o soartă mai justă. „Opriţi genocidul făcut de beizadele! Nu sunt singurul om care a ajuns să fie mutilat din cauza unor astfel de accidente, cazurile sunt din ce în ce mai dese. Vreau să cer despăgubiri de 1.000.000 de euro, pe care să-i donez pensionarilor", completează Chioaru.

În ciuda stării de sănătate care nu-i permite decât ­să-şi mişte mâinile, Chioaru ţine lângă el un telefon pe care îl foloseşte precum un general care-şi mobilizează armata. Se gândeşte mai puţin la propria suferinţă şi încearcă, împreună cu toţi membrii fundaţiei pe care o conduce, să pornească o campanie prin care să semnaleze consecinţele provocate de copiii de bani gata aflaţi la volan şi scăpaţi de sub control. „În primă fază voi mobiliza toţi membrii fundaţiei pentru a organiza o serie de proteste în toată ţara pentru a stopa măcelul provocat pe şosele de tinerii de bani gata", încheie Chioaru.

Nu a fost audiat

Acesta se va sfătui în următoarele zile cu avocatul său despre traseul juridic pe ­care-l va avea acest caz. Un caz „muşamalizat", spune el, întrucât nimeni de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa nu l-a contactat pentru vreo declaraţie.

Expertiza maşinii poate dura doi ani

Anastasia Tănase (18 ani) se află, în continuare, în stare de şoc, susţin părinţii ei. Tânăra nu s-a mai urcat la volan de când a produs accidentul din centrul Constanţei, deşi nu are permisul de conducere suspendat. „Fata mea spune că a intrat pe culoarea verde a semaforului şi poate demonstra lucrul acesta pentru că în zona unde s-a produs accidentul există Consulatul Rus, care are amplasate camere de luat vederi", ne-a declarat Constantin Tănase, tatăl fetei care a provocat accidentul.
Fata poate circula până la finalizarea anchetei. „Dacă procurorii dau neînceperea urmăririi penale, îi va fi suspendat permisul pentru 90 de zile. Dacă va fi condamnată, permisul de conducere îi va fi anulat", a declarat comisarul Tudorel Dogaru de la Poliţia Rutieră Constanţa.

După accident, maşina a fost dusă la reprezentanţa BMW pentru a fi expertizată.Marius Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Constanţa, a explicat că ancheta în cazul dosarului în care este implicată Anastasia Tănase poate să dureze între două luni şi doi ani: „Numai expertiza poate să dureze două-trei luni. Dacă expertul are şi alte dosare mai vechi, acelea au prioritate. Un alt factor care poate influenţa o anchetă este actul medico-legal. Dacă Inspectoratul Poliţiei nu are bani să-l plătească, durează mai mult soluţionarea unui dosar".

Victimele inconştienţei pe şosele

- Adrian Cocoană (31 de ani) a lovit mortal cu un Ferrari un tânăr care mergea pe trotuar.
- Claudiu Hauptman (18 de ani), un puşti vitezoman care provine dintr-o familie înstărită din Reşiţa (Caraş-Severin), a omorât în iulie 2009 şase tineri.
- Alexandru Umbrărescu (19 ani), fiul omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, la volanul unui Mercedes clasa G, a rănit în martie 2010 patru persoane.
- Iustin Covei (22 de ani), fiul judecătorului Marin Covei din Craiova, a fost prins în timp ce conducea fără permis, a bătut un poliţist şi a provocat mai multe accidente.
- Honorius Prigoană (23 de ani), fiul lui Silviu Prigoană, s-a ales cu dosar penal, după ce, în iunie 2008, a fost prins circulând cu un Lamborghini, în timp ce avea permisul suspendat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite