Scurtcircuit pe filiera instructor auto-examinator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci agenţi de poliţie de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Bucureşti au fost puşi sub urmărire penală pentru luare de mită. Procurorii au stabilit că aceştia au fost implicaţi în acordarea ilegală a mai multor carnete de conducere.

Mai mulţi instructori sunt şi ei cercetaţi penal, în acelaşi dosar, pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită. Totul a plecat de la câţiva cursanţi ce i-au denunţat pe instructorii  care le-au cerut bani pentru aranjarea traseului la examenul auto.

Dosar: România, sub dictatura funcţionarilor de ghişeu

După mai multe luni de cercetări, anchetatorii au adunat suficiente dovezi cu privire la fapte grave de corupţie ce se desfăşurau la Serviciul Public Comunitar de Permise şi Înmatriculări Bucureşti.  Astfel, ieri-dimineaţă, mai multe domicilii ale unor instructori auto şi poliţişti  au fost percheziţionate. Nici sediul Serviciului Public Comunitar din Pipera nu a scăpat de vizitele procurorilor şi ofiţerilor DGA. Aceştia au ridicat din instituţie mai multe înscrisuri probatorii şi câteva calculatoare.

Douăzeci şi patru de persoane, printre care şi elevi ai unor şcoli de şoferi, au fost aduse la audieri, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie. Cinci agenţi de poliţie şi mai mulţi instructori au fost puşi sub urmărire penală. Poliţiştii au fost săltaţi direct din trafic, în timp ce se îndreptau spre serviciu.

300 de euro pentru traseu

Potrivit anchetatorilor, pentru fiecare permis ilegal, poliţistul implicat primea drept „taxă" o sumă cuprinsă  între 200 şi 300 de euro. Elevul îi dădea banii instructorului, iar acesta, la rândul său, îi plasa banii poliţistului examinator.

Anchetatorii spun că instructorii intermediau aceste afaceri fie în locuri publice, fie acasă la poliţiştii implicaţi. Aceste sume se percepeau doar pentru proba traseului. Conform anchetatorilor, există dovezi că în acest mod au fost aranjate câteva zeci de examene, dar există suspiciunea că la aceeaşi filieră au apelat sute de cursanţi ai şcolilor auto.

Citiţi şi:

Lista şoferilor din „cuibul şpăgarilor“ argeşeni

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite