Lista şoferilor din „cuibul şpăgarilor“ argeşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lista şoferilor din „cuibul şpăgarilor“ argeşeni
Lista şoferilor din „cuibul şpăgarilor“ argeşeni

„Adevărul“ prezintă, de astăzi, numele celor care s-au mutat în Argeş pentru a obţine permise auto. 2.800 de şoferi „fabricaţi“ în Argeş vor fi înştiinţaţi că li se vor suspenda permisele de conducere ca urmare a suspiciunii obţinerii acestora prin fapte de corupţie. La finalul articolului puteţi citi, în ordine alfabetică, lista celor care şi-ar fi făcut mutaţia în Argeş pentru a lua permis, litere

Anchetatorii au întocmit în dosarul permiselor auto obţinute fraudulos în Argeş „lista neagră” a celor care, în perioada 1 ianuarie 2006 – 13 iunie 2008, şi-au făcut mutaţie în acest judeţ în vederea obţinerii carnetelor de conducere.

Conform unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată luna trecută de Guvern, aceste permise urmează a fi anulate pe cale judecătorească. Mulţi dintre candidaţii veniţi din toată ţara pentru a susţine examen în Argeş erau persoane care, în urma unor accidente sau abateri grave de la codul rutier, aveau permisele anulate sau suspendate.

Alţii, posesori ai categoriei B, au devenit în numai câteva ore şoferi profesionişti prin obţinerea mai multor categorii ca urmare a examenului susţinut în Argeş. DNA a transmis instanţei probele conform cărora mulţi candidaţi nici măcar nu au susţinut proba practică – traseul, iar la proba teoretică au primit răspunsurile bifate corect.

De altfel, la percheziţiile făcute la unul dintre cei care racolau clienţi pentru „fabrica de permise”, preotul Laurenţiu Floroiu, procurorii au găsit mai multe înscrisuri ale acestuia, pe care erau trecute numele candidaţilor, dar şi sumele primite de la aceştia drept şpagă pentru promovarea examenului auto.

Piedone, la poziţia 2210

Pe lista „neagră” a anchetatorilor, la poziţia 2210, apare edilul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone. El şi-a făcut mutaţie în Argeş în septembrie 2007, iar pe 22 octombrie 2007 obţinea permis de conducere profesionist. Mai mulţi lăutari şi fotbalişti ar putea rămâne şi ei pietoni.

Printre ei, celebrii Gheorghe Lambru, Vali Vijelie, dar şi Udilă. De altfel, din neamul lui Udilă nu mai puţin de patru persoane au obţinut permise în Argeş, în 2008.

Citiţi mâine în Adevărul!

Astăzi prezentăm primele 782 de nume din cele 2.800 de persoane suspectate că ar fi obţinut ilegal permisul, iar mâine continuăm lista!

Acuzaţii

Principalul inculpat în dosarul permiselor, Codruţ Vlăsceanu, fost şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări, susţine că fostul prefect de Argeş Ion Cârstoiu ar fi fost una dintre persoanele care i-ar fi solicitat eliberarea unor permise.

Argeşenii, la rând!

Lista acestor aproximativ 2.800 de şoferi care au obţinut permisele auto în Argeş rămâne “deschisă”, conform unor surse judiciare. Poliţiştii urmează să transmită instanţei şi numele persoanelor domiciliate pe raza judeţului Argeş suspectate că ar fi dat şpagă pentru a obţine carnet de conducere.

Vor fi notificaţi oficial !


DNA a trimis către Ministerul de Interne listele cu şoferii care au luat examenul în Piteşti. Ministerul de Interne va transmite listele tuturor prefecturilor din raza de domiciliu a celor care au obţinut permise auto în Argeş.

Şoferii vor fi notificaţi oficial că li s-a suspendat permisul de conducere, având posibilitatea legală de a se adresa instanţei de judecată. Judecătorii vor decide dacă miilor de clienţi ai fabricii de permise din Argeş li se vor anula carnetele de conducere.

Numai că, odată suspendate permisele luate “în vizor” de anchetatori, îi vor transforma pe “posesorii” săi în pietoni, fără drept de şofat până la o decizie irevocabilă a instanţei. 

Iată numele celor care s-au mutat în Argeş pentru a obţine permise auto.

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera A

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera B

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera C

Lista persoanelor care şi-au luat permise între 2006 şi 2008 - litera D

Citiţi mâine în Adevărul continuarea listelor.


Citiţi aici şi "Scandalul permiselor false ajunge la Cluj: 4 angajaţi reţinuţi de ofiţerii DGA"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite