VIDEO Lanţul interlopi - magistraţi - politicieni din Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tentativa de omor asupra poliţistului din Târgovişte, comisă de un membru al clanului „Ghenosu”, scoate la iveală legături tainice şi trainice dintre interlopi, magistraţi şi politicieni. Clanul „Ghenosu“, din care face parte şi interlopul George Daniel Uţă (21 de ani), controlează de ani buni sudul României, fără ca Justiţia să îi pună vreo piedică.

„Sunt şeful vostru până am să mor!"- acesta este mesajul de întâmpinare al lui Florin Pârjol,zis „Ghenosu", pe unul dintre site-urile de socializare pe care interlopul şi-a postat fotografii în care îşi etalează muşchii tatuaţi. Are doar 36 de ani, dar a adunat 38 de dosare penale, fiind acuzat de aproape toate infracţiunile cu violenţă care se regăsesc în Codul Penal.

Citeşte şi:

EXCLUSIV ONLINE Apartamentul din care a fost ridicat agresorul poliţistului a aparţinut lui Jugaru

VIDEO: Urmăriţi aici imagini de la prinderea lui Uţă Daniel zis Danezul

Poliţistul lovit de "Danezul" este în continuare în stare gravă la spital

Exclusiv/Candidat la CSM: „Mi s-au înscenat nişte abateri disciplinare"

Iaşi: Avocata şi cei trei oameni de afaceri reţinuţi de procurori, lăsaţi în libertate (UPDATE)

Arestat la paris, eliberat de judecătoarea beată

Protejat de oamenii legii, „Ghenosu" şi-a văzut liniştit de „afaceri", beneficiind chiar şi de sprijinul unor magistraţi controversaţi. Şeful Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, Dumitru Rebegea, care a pretins 25.000 de euro, din care a primit 8.000 de euro, l-a eliberat din arest pe temutul interlop.

În urma acestei „tranzacţii", magistratul a fost arestat, în noiembrie 2009, iar membrii clanului „Ghenosu" şi-au continuat afacerile necurate şi au făcut legea în sudul României. „Locotenenţii" lui Florin Pârjol au legături cu interlopi din întreaga ţară, fiind în relaţii strânse cu clanul „Cămătarilor" din Capitală, dar şi cu membrii clanului „Cordunenilor", care au terorizat Moldova. Problemele lui „Ghenosu" cu legea au început în urmă cu mulţi ani. În 2003, el a făcut cunoştinţă cu puşcăriile din Franţa, fiind condamnat la şapte ani de închisoare pentru proxenetism şi sechestrare de persoane.

Dumitru Rebegea,  judecător la Tribunalul Prahova, l-a eliberat pe Florin Pârjol, zis Ghenosu, în 2009



Odată extrădat în România pentru ispăşirea pedepsei, Ghenosu s-a bucurat din nou de aerul libertăţii, fără ca magistraţii să ia în calcul faptul că poliţiştii francezi şi cei români de la Crimă Organizată filaseră ani de zile temuta grupare condusă de „Ghenosu", care-şi extinsese tentaculele în mai toate ţările din Vestul Europei.

Decizia eliberării a fost luată de Secţia Penală a Tribunalului Dâmboviţa, condusă la acea vreme de judecătoarea Elena Turcu, cea care în urmă cu două luni a fost trimisă în judecată pentru conducerea în stare de ebrietate a unui autoturism pe drumurile publice. Elena Turcu a provocat, la 14 mai 2007, un accident rutier uşor, iar în momentul în care a fost oprită de oamenii legii, judecătoarea a făcut uz de funcţia sa şi i-a ameninţat şi i-a înjurat pe poliţişti ca la uşa cortului.

După acest episod, magistratul a încercat în zadar să se pensioneze şi, în final, s-a mutat la Secţia Civilă a Tribunalului Dâmboviţa, de unde a fost suspendată ca urmare a trimiterii în judecată.

Protectorul Rebegea

Deciziile controversate ale Elenei Turcu în ceea ce îl priveşte pe Florin Pârjol nu s-a oprit aici. „Ghenosu" şi-a reluat vechile metehne şi nu s-a sfiit să-şi facă dreptate cu pistolul.

Arestat după acest incident, deja celebrul Florin Pârjol a fost eliberat, în 2008, de aceeaşi Elena Turcu. Scenariul de după eliberare face parte din deja-vu-ul vieţii interlopului: şi-a reluat „afacerile" de clonare de carduri, trafic de femei şi tâlhării cu pistolul la tâmplă.

În ianuarie 2009 a „căzut" din nou la puşcărie. N-a stat mult, căci dosarul său a ajuns la Tribunalul Prahova, unde, în octombrie 2009, Dumitru Rebegea a dispus eliberarea sa. La momentul respectiv, Rebegea era monitorizat de DNA, după ce intervenise şi pentru eliberarea unui cap al mafiei ploieştene, Sandu Zamfir, zis „Austrianu". Rebegea a ajuns după gratii, iar „Ghenosu" şi „locotenenţii" săi au rămas să facă propria lor lege în Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Legea străzii

image

Elena Turcu, judecător la Tribunalul Dâmboviţa,l-a eliberat pe Ghenosu, în 2007 şi în 2008



Toţi acoliţii lui „Ghenosu" beneficiau de sprijinul necondiţionat al şefului lor, astfel încât cei terorizaţi de membrii clanului nu mai aveau curajul să-i reclame autorităţilor. Aşa se face şi că George Daniel Uţă a ajuns să atenteze la viaţa poliţistului Codruţ Oprea, subofiţer la IPJ Dâmboviţa, cel care îl ancheta pe tânăr, după ce, în urmă cu cinci luni, acesta îşi snopise în bătaie fosta iubită fiica unui şef de post.

Ţinută sub teroare, tânăra şi-a retras plângerea, iar Uţă a scăpat basma curată. Acum, Uţă, zis „Danezu", a vrut să-i aplice o pedeapsă, în stilul caracteristic mafioţilor, celui care îndrăznise să deschidă pe numele lui un dosar penal pentru lovire şi sechestrare. Conform anchetatorilor, Uţă se baza pe protecţia lui „Ghenosu", care nu de puţine ori s-a lăudat că beneficiază de sprijinul autorităţilor statului.

De altfel, într-o convorbire telefonică interceptată de SRI - ataşată la unul dintre dosarele în care Florin Pârjol a fost trimis în judecată în 2009 - „Ghenosu" arăta că a ajuns până în Bucureşti „unde şi-a aranjat toate dosarele".

Şefului poliţiei Dâmboviţene i se cere demisia

Sindicatul Agenţilor de Poliţie a solicitat inspectorului general al Poliţiei Române, Petre Tobă, să-l demită pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Vasile Tache, pe motiv că pe tot timpul mandatului său au fost înregistrate multe cazuri de poliţişti cercetaţi pentru escrocherii.

Clanurile încaieră politicienii

Agresarea cu bestialitate a poliţistului Codruţ Oprea de către interlopul George Daniel Uţă a încins spiritele în PSD şi PDL. Cele două formaţiuni politice se acuză reciproc de legături cu mafioţii dâmboviţeni.

Liderul PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, susţine că în judeţ s-au dezvoltat clanuri mafiote în perioada în care administraţia era dominată de PSD şi că judecătoarea Elena Turcu, care l-ar fi eliberat din arest pe Florin Pârjol, zis "Ghenosu", este fina senatorului PSD Adrian Ţuţuianu. Acuzaţiile liderului PDL Dâmboviţa survin declaraţiilor făcute de Adrian Ţuţuianu privind presupuse legături ale liderilor locali ai PDL cu grupări interlope.

Ţuţuianu susţine că formaţiunea social-democrată a reclamat în nenumărate rânduri instituţiilor statului, în perioada 2008-2010, implicarea unor lideri ai lumii interlope în activităţi politice ale PDL Dâmboviţa, inclusiv ale celor din clanul „Ghenosu".

„A pus stop la dosare"

image

Florin Pârjol, zis Ghenosu, s-a bucurat în ultimii ani de protecţia reprezentanţilor Justiţiei din Dâmboviţa şi din Prahova



19 noiembrie 2008, ora 12.43

Florin Pârjol, zis „Ghenosu", i-a comunicat unui complice de-al său, Şerban Viorel, faptul că a intrat în legătură cu persoane influente care au „pus stop" operaţiunilor poliţiei ce erau îndreptate împotriva lor.

Florin Pârjol: E, mă finule!

Şerban Viorel: E, mă naşule!

F.P.: Ai ajuns ?

Ş.V: A...nu... Am fost de am mâncat, sunt tocmai pe aici pe Dealul Negru.

F.P.: A... păi, eu mă bag la somn mă, finule.

Ş.V.: Ne auzim diseară, naşule.

F.P.: Am crezut că ai ajuns acasă ca să-ţi fac cunoştinţă cu cineva, ştii?

Ş.V.: A?

F.P.Am crezut că ai ajuns acasă...

Ş.V.: Da.

F.P.: Să te chem, să-ţi fac cunoştiinţe cu cineva, ştii?

Ş.V.: Da, da. Nu, naşule... sunt tocmai pe aici... deci, nu te mai sun când ajung?

F.P.: Nu mai, că mă bag la somn. A venit de la Bucureşti, finule. Aşa... şi le-a pus stop la dosare la toată lumea... la gardă, la poliţie, la tot, pentru noi. Ştii?

Ş.V.: Bine, naşule!"

Interlopul a fost arestat. Deocamdată

image

George Daniel Uţă, membru al clanului „Ghenosu“ , a lovit cu bestialitate  un poliţist într-un bar din Târgovişte



Tribunalul Dâmboviţa a emis ieri mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui George Daniel Uţă, interlopul care l-a băgat în comă, sâmbătă seară, pe un poliţist din Târgovişte.

Poliţistul Codruţ Oprea a fost lovit sâmbătă seară cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, un interlop pe care îl anchetase în luna aprilie, pentru că şi-a bătut cu bestialitate prietena, fiica unui şef de post din judeţul Dâmboviţa. Uţă face parte din clanul „Ghenosu", condus de către Florin Pârjol. Membrii grupării sunt cercetaţi, din 2008 până în prezent, în 35 de dosare penale.

„A fost o greşeală"

Daniel Uţă, zis Danezu şi-a recunoscut fapta comisă, pe care o regretă, şi a declarat avocaţilor săi că ştie starea gravă în care este victima sa, poliţistul în vârstă de 24 de ani aflat în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Potrivit lui Beatrice Dan, avocata acestuia, tânărul este conştient acum de fapta comisă şi de gravitatea ei, dar spune că nu a lovit cu premeditare. ,,A lovit din greşeală, a fost o eroare. Regretă fapta, ştie că poliţistul e în stare foarte gravă şi ne rugăm să fie bine, ne dorim să fie bine. Este o nenorocire, este vorba despre viaţa a doi tineri, unul care se zbate între viaţă şi moarte şi celălalt care şi-a distrus viaţa probabil", a declarat Beatrice Dan.

Agresorul a fost prins duminică noapte, în jurul orei 22.30, de către ofiţerii de la Direcţia de Investigaţii Criminale împreună cu „mascaţii" de la S.I.A.S, într-un apartament din cartierul bucureştean Rahova, în care locuia cu chirie iubita sa, Diana.

În momentul intervenţiei, George mai era în casă cu Diana, colega acesteia de apartament şi cu încă un bărbat. Agresorul consumase plante etnobotanice când oamenii legii au intrat peste el şi nu a opus rezistenţă în momentul arestării.

El a fost capturat după ce serviciul de informaţii  al Ministerului de Interne a reuşit să intercepteze mai multe discuţii de pe telefonul prietenei sale. Bărbatul a fost transportat la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, unde a fost audiat ieri-dimineaţă. Duminică noapte, în drum spre Târgovişte, la ieşirea din Chitila, i s-a făcut rău şi a fost transportat la Spitalul Floreasca.

Prietena lui uţă, studentă la Limbi Străine

Prietena lui George, Diana, este studentă la Facultatea de Limbi Străine de la Universitatea Bucureşti şi este originară din Târgovişte. Ea este împreună cu George de aproximativ două luni. Diana locuia în apartamentul de pe Calea Rahovei de aproape doi ani.

„Este fată bună. Tot timpul mi-a plătit chiria la timp şi nu a creat probleme. Am vorbit astăzi (n.r. - ieri) cu ea şi îi părea rău că şi-a supărat părinţii după ce a intrat în anturajul acestui băiat. A mai avut un prieten înainte, tot din Târgovişte, dar acela era băiat bun", a declarat, pentru „Adevărul", Claudia Brâncuşi, proprietara apartamentului din sectorul 5.

Femeia spune că Diana avea de gând să se mute din apartament în următoarele săptămâni. „M-a anunţat că voia să stea într-o garsonieră", a mai spus Claudia Brâncuşi.

"A lovit din greşeală, a fost o eroare. Regretă fapta, ştie că poliţistul e în stare foarte gravă."
Beatrice Dan
avocat

Poliţistul, operat de două ori pe creier

image

Codruţ Oprea (centru), poliţistul agresat la Târgovişte



Codruţ Oprea, poliţistul lovit de către George Uţă, se află de sâmbătă seară în comă profundă şi a fost operat pe creier de două ori. „Doctorii sunt foarte rezervaţi, nu ne spun foarte multe lucruri. Azi-dimineaţă (n.r. - ieri), pupila ochiului stâng, adică din partea unde a fost operat, a dat înapoi şi cea din partea dreaptă s-a umflat. Am înţeles de la medici că este semn rău", a spus Maria Oprea, mama lui Codruţ, cu lacrimi în ochi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a declarat pentru „Adevărul" că poliţistul se află în continuare în comă profundă.
„Duminică a fost operat de hematom intracranian şi se află în continuare la secţia de Terapie Intensivă. Ieri s-a mai făcut o intervenţie chirurgicală pentru a preveni alte complicaţii. Este prematur să ne pronunţăm asupra şanselor sale de supravieţuire", a spus medicul.

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite