Exclusiv/Candidat la CSM: „Mi s-au înscenat nişte abateri disciplinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Rodica Arhip vrea să tragă un semnal de alarmă asupra neregulilor din magistratură şi să schimbe sistemul de alegere a membrilor CSM.

33 de judecători şi 20 de procurori, printre care patru actuali membri, dar şi doi magistraţi delegaţi la Ministerul Justiţiei, vor candida pentru cele 11 locuri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Procurori anchetaţi de CSM pentru corupţie

Printre magistraţii aspiranţi la un loc în CSM se numără şi judecătoarea Rodica Arhip, magistrat la Tribunalul Galaţi, care susţine că principalul motiv pentru care candidează sunt încălcările legii comise chiar de colegii săi.

"Am fost sancţionată disciplinar de două ori până acum pe nedrept după ce mi s-au înscenat nişte abateri disciplinare. Doresc să schimb şi reglementările care ne îngrădesc dreptul la promovare. Acest lucru se realizează foarte simplu: conducerile instanţelor nu îţi acordă calificativul "foarte bine" şi s-a terminat. Cred că promovarea trebuie să se realizeze pe baza activităţii tale din dosare, nu pe baza unor aprecieri subiective", ne-a declarat judecătoarea Rodica Arhip.

Magistraţi vs. magistraţi

Pe 1 noiembrie 2010 vor avea loc adunările generale la instanţe şi parchete pentru desemnarea noilor membri ai CSM.

Unul din proiectele cu care judecătoarea Arhip va încerca să obţină votul colegilor săi vizează deciziile Consiliului Superior al Magistraturii, care în opinia sa nu trebuie să mai fie definitive.

"Magistraţii trebuie să aibă posibilitatea să atace hotărârile care îi privesc la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cred că şi alegerea judecătorilor la instanţa supremă trebuie schimbată. CSM nu trebuie să mai numească judecătorii la Înalta Curte, ci ei trebuie să îşi câştige locul prin concurs", conchide judecătoarea Arhip.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite