Actorii fac chetă pentru puşcăriaşul care a jucat în "Eu când vreau să fluier, fluier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papan Chilibar (21 de ani), celebru pentru rolul secundar din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier“, este suspect acum de leucemie. Foştii colegi de platou şi producătorii sunt alături de el şi de familie. El a fost adus săptămâna trecută de la Penitenciarul Rahova la Spitalul Fundeni, unde a fost supus mai multor investigaţii medicale. Medicii sunt rezervaţi.

La începutul lunii februarie, Papan s-a simţit foarte rău şi a fost transferat din Penitenciarul Rahova, acolo unde era închis pentru furt, la Spitalul Penitenciar Jilava. De aici a fost dus, săptămâna trecută, pentru investigaţii medicale amănunţite, la Clinica de Hematologie de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, medicii bănuind că este bolnav de leucemie.

Citiţi şi: EXCLUSIV Actorul-puşcăriaş din „Eu când vreau să fluier, fluier“, în stare gravă la Spitalul Fundeni!

Record pentru regizorul reșițean Florin Șerban: 13 nominalizări la Premiile Gopo

„Starea lui Papan Chilibar este stabilă în prezent, însă medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării sale de sănătate", a declarat Johanna Popescu, din cadrul biroului de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

I s-au făcut trei biopsii

Profesorul doctor Dan Coliţă de la Fundeni a declarat ieri, pentru „Adevărul de Seară", că pacientul a ajuns la spital cu febră foarte mare şi cu un nivel scăzut al globulelor albe şi roşii.

„Acum aşteptăm rezultatul celei de-a treia biopsii de măduvă care s-a făcut joia trecută, pentru a putea da un diagnostic. Avem un verdict periferic, dar nu unul cauzal. În momentul de faţă se face un tratament simptomatic, dar doar peste patru, cinci zile vom ştii mai bine ce are. Nu pot confirma în momentul de faţă dacă este vorba de leucemie", a subliniat medicul.

De la Berlin, înapoi după gratii

Papan, în rolul lui Ursu din film



Papan Chilibar a devenit celebru după ce a interpretat personajul Ursu în pelicula „Eu când vreau să fluier, fluier", câştigătoarea premiului Ursul de Argint la Berlin şi propunerea României pentru Premiile Oscar. El fusese închis pentru spargeri de locuinţe şi ieşise din puşcărie în 2009.

În aprilie 2010, la scurt timp de la prezenţa lui pe covorul roşu la Berlin, Papan a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni sub acuzaţia complice la o spargere împreună cu trei prieteni. Ei au jefuit sediul unei firme din sectorul 3 al Capitalei. Lovitura a fost dată în ianuarie 2010, chiar înainte ca actorul-amator să plece la Festivalul de Film de la Berlin.

Papan Chiliban a fost arestat preventiv şi a fost închis în Penitenciarul Rahova, unde aştepta să fie judecat pentru furt. Florian Şerban, regizorul filmului „Eu când vreau să fluier, fluier", susţinea, în urmă cu câteva luni, că ar vrea să facă un film special despre el şi recunoaştea că tânărul are talent.

Apreciat de colegii de platou

Şi cei de la Strada Film, producătorii peliculei, au avut grijă de băiat: l-au ajutat să-şi ia buletin şi i-au angajat un avocat care să-l ajute să scape de închisoare. Reprezentanţii casei de producţie au trimis ieri un comunicat în care au specificat că sunt la curent cu starea de sănătate a deţinutului. „Am vrut să păstrăm confidenţialitatea în legătură cu acest caz, deoarece este un moment delicat pentru Papan şi pentru familia lui. Este o perioadă în care au nevoie de discreţie", se arată în informare.

Daniel Mitulescu, producătorul filmului, a adăugat că speră ca starea de sănătate a băiatului să se amelioreze între timp. „Am fost tot timpul alături de el şi încercăm să facem toate demersurile necesare pentru a-l ajuta şi pentru a-i susţine familia. Avem încredere în doctorii specialişti de la Spitalul Fundeni şi sperăm că starea lui Papan se va îmbunătăţi în viitorul apropiat", a subliniat Mitulescu.

Şi Dana Cenuşă, şefa biroului de presă de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a fost impresionată de Papan. „Este un băiat blând. De vină este sistemul, pentru că nu i-a dat nicio şansă. Acest băiat are două clase şi, dacă societatea nu îl reintegrează, ce putea să facă decât să se apuce iar de furat?", a declarat reprezentanta ANP pentru „Adevărul de Seară".

Are nevoie de sânge grupa B pozitiv

image

Băiatul a fost arestat primăvara trecută pentru furt 



Actriţa Ada Condeescu, protagonista filmului „Eu când vreau să fluier, fluier", a lansat un apel pentru ajutorarea lui Papan pe pagina personală de Facebook. „Pentru un prieten drag, Papan Chilibar, e nevoie urgentă de cineva care să doneze sânge, grupa B Pozitiv. Dacă puteţi sau dacă aveţi prieteni care pot face asta, vă rog să mergeţi la Spitalul Fundeni să depuneţi în contul lui. PS: Există câteva reguli: să aveţi peste 56 kg, să nu fi făcut nicio operaţie de curând şi să nu suferiţi de anemie. Vă mulţumesc!", este mesajul actriţei către toţi prietenii ei virtuali. 

"Am fost tot timpul alături de el şi încercăm să facem toate demersurile necesare pentru a-l ajuta şi pentru a-i susţine familia."
Daniel Mitulescu
producător

Fiu de surdomuţi şi tatăl unei fetiţe

Papan s-a născut într-o familie numeroasă de rromi şi a avut amândoi părinţii surdomuţi. A reuşit să termine doar două clase şi a învăţat doar să scrie şi să citească. La 17 ani, a intrat la închisoare timp de doi ani pentru spargeri de locuinţe, de unde a ieşit în 2009. Peste câteva luni a jucat în „Eu când vreau să fluier, fluier" şi a mers la Berlin, unde a fost premiat filmul. În aprilie 2010, el a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni sub acuzaţia că a participat la o spargere împreună cu trei prieteni.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite