Simona creşte fără să se oprească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 19 ani, care are 2 metri înălţime şi 106 kilograme, suferă de gigantism şi în ultimii ani a fost operată de patru ori. Drama Simonei Şerban, originară din comuna Bod, a început la vârsta de 10 ani când brusc a început să crească necontrolat.

„Când avea 10 ani, în 6-7 luni a crescut o jumătate de metru. Hainele pe care i le-am cumpărat primăvara, toamna nu le mai putea purta. Săraca, nu dormea noaptea de durere, pentru că i se distanţau foarte mult cartilagiile de la oase", povesteşte Gela Şerban, mama Simonei.

În urmă cu şase ani, când era în clasa a VIII-a, Simona s-a apucat de baschet. A jucat la echipele Braşovia şi BC Alexandria. În urma unui clasament pe ţară, la 14 ani, Simona a fost declarată cea mai înaltă sportivă la categoria ei de vârstă. Avea deja 1,90 de metri înălţime.

Cel mai gras român are 350 de kilograme

O femeie de 52 de ani din Nădlac a scăpat astăzi de o tumoare care cântărea 17 kilograme

40 de bebeluşi, născuţi cu greutăţi impresionante rup cântarele

Dieta potrivită în convalescenţă

Ajutaţi-o pe Simona Şerban să nu devină uriaşa României!

„Am jucat ca pivot şi chiar am fost selecţionată pentru lotul naţional. În al doilea an de baschet am început să mă simt rău şi cădeam pe teren. Mi-a plăcut foarte mult baschetul şi regret că nu mai pot să-l practic", spune Simona.

Specialiştii care au consultat-o pe tânără de-a lungul timpului i-au oferit diferite tratamente hormonale care să-i stopeze creşterea. „Pe la 15 ani am ajuns la Institutul Parhon, din Bucureşti, la profesorul Dumitrache, cel care am auzit că s-a ocupat şi de Ghiţă Mureşan. De la dânsul am aflat de fapt care este problema: un adenom hipofizar secretant, care secretă prea mulţi hormoni de creştere", spune Simona. Din cauza bolii, organele interne ale Simonei s-au dublat şi riscă să moară. Tânăra a suferit deja patru intervenţii chirurgicale de micşorare a intestinului. Rinichii sunt foarte mari şi se infectează foarte des.

40.000 de euro costă viaţa Simonei

Datorită tratamentelor, i s-a stopat creşterea în înălţime, însă de anul trecut, tot din cauza gigantismului, ea a început să se îngraşe, întrucât oasele nu se mai pot întinde şi atunci creşterea are loc pe lăţime.

La sfârşitul anului 2008, avea 74 de kilograme, iar acum cântăreşte 106 kilograme. Pentru a i se opri creşterea în greutate, ea trebuie să facă o operaţie în Germania, care costă 40.000 de euro, bani pe care însă nu-i are. Intervenţia chirurgicală este similară cu tratamentul făcut de Ghiţă Mureşan, care acum duce o viaţă normală.

Vrea să facă medicina

Simona este acum elevă în clasa a XI-a, la Liceul „Grigore Antipa" din Braşov şi ar vrea să urmeze medicina. „Îmi doresc să-i tratez pe cei bolnavi, să-i fac fericiţi atât pe ei, cât şi pe familiile lor. Toată lumea se miră de înălţimea pe care o am. Din cauza înălţimii mă aplec ca să nu dau cu capul de tocul uşii. Trebuie mereu să fiu atentă ca nu cumva să mă accidentez", a spus tânăra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite