Ajutaţi-o pe Simona Şerban să nu devină uriaşa României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra suferă de gigantism şi are 2 metri înălţime şi 106 kilograme la doar 19 ani. După ce a primit mai multe tratamente hormonale, medicul  care l-a tratat pe Ghiţă Mureşan a reuşit să îi pună acum patru ani un diagnostic.

Drama Simonei Şerban, originară din comuna braşoveană Bod a început la vârsta de 10 ani când brusc a început să crească necontrolat.

„În 6-7 luni a crescut o jumătate de metru. Hainele pe care i le-am cumpărat primăvara, toamna nu le mai putea purta. Săraca nu dormea noaptea de durere pentru că i se distanţau foarte mult cartilagiile de la oase", îşi aminteşte Gela Şerban, mama Simonei.

Cea mai înaltă baschetbalistă

Acum şase ani, când era în clasa aVIII a Simona s-a apucat de baschet. A jucat la echipele Braşovia şi BC Alexandria. În urma unui clasament pe ţară, la vârsta de 14 ani Simona a fost declarată cea mai înaltă sportivă ca categoria ei de vârstă. Avea deja 1,90 de metri înălţime.

image

„Am jucat ca pivot şi chiar am fost selecţionată pentru lotul naţional. În al doilea an de baschet am început să mă simt rău şi cădeam pe teren. Mi-a plăcut foarte mult baschetul şi regret că nu mai pot să-l practic", spune Simona Şerban.

Tratată de medicul lui Ghiţă Mureşan

   Specialiştii care au consultat-o pe Simona de-a lungul timpului i-au oferit fel şi fel de tratamente hormonale care să-i stopeze creşterea. „Numai pe la 15 ani am ajuns la Institutul Parhon, din Bucureşti, la profesorul Dumitrache, cel care am auzit că s-a ocupat şi de Ghiţă Mureşan. Doar atunci când am ajuns la el am aflat de fapt care este problema şi anume un adenom hipofizar secretant, care secretă prea mulţi hormoni de creştere", spune tânăra.

image

Din cauza bolii organele interne ale Simonei sunt duble. Tânăra a suferit deja patru intervenţii chirurgicale de micşorare a intestinului. Rinichii sunt foarte mari şi se infectează foarte des.

Vrea să devină medic

Simona este acum elevă în clasa a XI-a, la Liceul „Grigore Antipa" din Braşov. , Ar vrea să urmeze medicina.  „Îmi doresc să îi tratez pe cei bolnavi, să îi fac fericiţi atât pe ei cât şi pe familiile lor. Toată lumea se miră de înălţimea pe care o am.

Din cauza înălţimii mă aplec ca să nu dau cu capul de tocul uşii. Trebuie mereu să fiu atentă ca nu cumva să mă accidentez.. În general evit să povestesc despre boală pentru că mi s-a întâmplat să mă respingă lumea. Prefer să ţin pentru mine, familia şi prietenii mei", a spus tânăra ", a spus tânăra.

Pentru că se luptă cu boala de atâta timp, familia Simonei nu mai reuşeşte să facă faţă cheltuielilor de spitalizare, tratament şi deplasări la diverse spitalele din Cluj şi Bucureşti.

image

Ne-am descurcat până acum pentru că am vândut pământurile soacrei, am făcut diverse împrumuturi în bănci. Am vrea să o putem ajuta mai mult dar nu mai avem posibilităţi. Aproape jumătate din venitul total al familiei se duce pe medicamente şi nu reuşim să punem bani deoparte", mărturiseşte amărâtă mama tinerei.

40.000 de Euro costă viaţa Simonei

image

Datorită tratamentelor i s-a stopat creşterea în înălţime însă de anul trecut a început să crească în greutate. „La sfârşitul lui 2008 aveam 74 de kilograme, iar acum cântăresc 106 kg. Am aflat că există un medic endocrinolog şi neurochirurg foarte bun în Germania. I-am povestit despre situaţia în care mă aflu şi mi-a spus că poate să mă trateze.Trebuie să fac rost de 40.000 de euro, cât costă operaţia şi tratamentul" spune Simona.

Tânăra a avut o programare în septembrie şi la sfârşitul anului trecut însă datorită faptului că nu a reuşit să strângă bani, a pierdut programarea.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite