Blaga: Pentru apărarea Galaţiului vom realiza un dig de 4,5 km pentru care am mobilizat încă 1.400 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a anunţat astăzi, la finalul şedinţei Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că s-a hotărât ca pentru apărarea oraşului Galaţi să fie construit un dig de 4,5 kilometri, cu o înălţime de 1,5 metri.

Ministrul a spus că pentru construcţia digului s-a dispus suplimentarea echipelor cu 1.400 de oameni de la IGSU, Jandarmerie şi armată până mâine dimineaţă.

"Ne bazăm şi pe voluntari din Galaţi", a spus Blaga, adăugând că există condiţii de cazare pentru cei care vor lucra.

Citeşte şi:

UPDATE Bilanţ sumbru al inundaţiile din judeţul Iaşi: sute de persoane evacuate şi mii de hectare acoperite de ape

Galaţiul, în pericol: cel de-al cincilea oraş al ţării va fi apărat de inundaţii doar cu saci cu nisip

 Echipele care vor lucra la construcţia digului vor fi asistate de 45 oameni de la Adminsitraţia "Apele Române", care vor da calificative referitor la calitatea digului.

Vasile Blaga a spus că s-a luat această decizie după ce au fost analizate toate datele de la ANM, Hidrologie, dar şi din teritoriu.

Potrivit acestuia, astăzi nivelul Dunării a ajuns la Galaţi la 672 de centimetri, depăşind cu 11 centimetri cota istorică din 2006. Potrivit prognozelor, în jur de 8 - 9, poate 10 iulie, cotele la Galaţi ale Dunării ar putea atinge 684- 686 centimetri.

"Am luat în calcul varianta 690 centimetri şi cu o deversare controlată pe Siret la Movileni de 2.500 metri cubi pe secundă", a declarat ministrul Administraţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite