Becali, achitat de Curtea Supremă pentru acuzaţia de sechestrare de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Fianţatorul Stelei Gigi Becali a  fost achitat în dosarul în care era acuzat de scehetsrare de persoane. Decizia a fost luată de Curtea Supremă şi poate fi contestată cu recurs.

Becali a fost achitat de judecătorii instanţei supreme în baza articolului 10 litera d din Codul de procedură penală, respectiv pentru că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

În baza aceluiaşi articol au fost achitaţi şi Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Romulus Dumitrescu.

Marcel Popa, cel care l-a împuşcat în picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspecţii în cazul furtului maşinii lui Becali, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru uz de armă neletală, instanţa stabilind un termen de încercare de trei ani.

Decizia poate fi atacată cu recurs de către inculpaţi, de părţile vătămate şi de Parchet, caz în care dosarul va fi trimis unui complet de cinci judecători de la instanţa supremă.

Gigi Becalia  fost arestat preventiv în acest dosar timp de două săptămâni.

Gigi Becali, eliberat în Vinerea Mare

Mineriada interlopilor

Nicolae Dumitraşcu, zis „Amar"- cel la care Becali a apelat în ianuarie 2009 pentru a-i recupera maşina furată - a dat mai multe telefoane din puşcărie unuia dintre hoţii autoturismului finanţatorului Stelei, pentru ca acesta să-şi schimbe declaraţiile. Din discuţiile telefonice interceptate de SRI reiese că dacă vor da declaraţii favorabile lui Becali şi bodyguarzilor săi, în sensul că latifundiarul nu i-a sechestrat în barul din Pipera, vor primi bani de la acesta.

Cum a umblat Gigi Becali la martori

Avocat: "A purtat o discuţie cu hoţii"

La ultimul termen avocatul lui Gigi Becali a spus, în faţa judecătorilor, că acesta nu poate fi condamnat pentru fapta pentru care a fost trimis în judecată întrucât toate probele din dosar arată şi dovedesc că Becali nu a făcut altceva decât să poarte o discuţie, într-un bar, cu hoţii limuzinei sale.


În plus, apărătorul a pledat pentru achitarea clientului său, pe considerentul că fapta pentru care a fost acesta trimis în judecată nu este prevăzută de legea penală. Simpla discuţie într-un bar cu nişte persoane nu este prevăzută ca faptă în Codul penal, a conchis avocatul.

Lotul „Becali”


Gigi Becali a fost trimis în judecată, în octombrie 2009, alături de Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi pe poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate în mod nelegal.


Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG (unde funcţiona şi un bar), unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera.


Hoţ împuşcat în picior


Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).
Presupuşii hoţi au fost urmăriţi de gărzile lui Becali, vânaţi, bătuţi şi urcaţi cu forţa în maşini, unul dintre ei fiind băgat în portbagaj.


Latifundiarul a fost arestat preventiv în acest dosar


Motivul pentru care Becali şi gărzile sale au fost arestaţi, în urmă cu doi ani, a fost că aceştia şi-au făcut dreptate singuri, iar o justiţie privată nu poate fi acceptată într-un stat de drept.
Becali şi ceilalţi patru arestaţi sunt judecaţi de sechestrare de persoane în mod nelegal, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şapte la 15 ani de detenţie.

Sandu Geamănu: „Copiii au luat maşina lui Becali doar ca să se plimbe”

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite