Gigi Becali, eliberat în Vinerea Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victorie pentru Gigi Becali în Vinerea Mare! Finanţatorul Stelei a părăsit ieri-seară, la ora 19.55, Arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii au decis eliberarea sa sub control judiciar.Click aici pentru FOTOGALERIE.

Citiţi şi:

Penescu: „Niciun arbitru  nu s-ar mai opri prin Piteşti“

Gigi Becali ciocneşte ouă roşii cu Floricel
Gigi se vrea liber pentru a-şi creşte copiii
Uitaţi-l pe Gigi!
„Barabas e liber, Becali, pe cruce“
Fotbaliada: Săptămâna Neagră a fotbalului


Imediat ce a părăsit arestul, Gigi Becali a declarat: „Dimineaţă a venit duhovnicul şi m-am împărtăşit. La un moment dat mi-am pierdut speranţa, dar mi-au venit în minte cuvintele Domnului Iisus Hristos: «De ce te îndoieşti de mine, necredinciosule?» Poate a fost şi un lucru bun. Dumnezeu mi-a dat o palmă, dar am avut parte de cea mai curată împărtăşanie”.

„Vreau eliberarea sub orice formă“

Gigi Becali i-a rugat ieri pe magistraţi să-l lase în libertate pentru a face Paştele cu familia sa. „Onorată instanţă, domnule preşedinte, nu vreau să vă zic prea multe, ci doar un singur lucru: vreau eliberarea mea sub orice formă, chiar şi în raza curţii mele, numai să fac Paştele alături de familie şi să iau Lumină de la copiii mei”, a spus Becali, în timp ce ţinea în mâini mătănii portocalii.

Cu doar câteva ore înainte de eliberarea lui Gigi Becali, judecătorii dispuneau arestarea lui Marian Milea, unul dintre bodyguarzii latifundiarului din Pipera. Conform anchetatorilor, Milea a condus maşina cu care au fost urmăriţi hoţii Mercedesului lui Gigi Becali.



Eliberat, dar cu anumite condiţii

Ieri, Tribunalul Bucureşti a admis recursul lui Becali la decizia Judecătoriei Sectorului 1 care, joi, a respins cererea de eliberare sub control judiciar a latifundiarului din Pipera. Conform motivării Judecătoriei Sectorului 1, solicitarea de eliberare a lui Gigi Becali a fost respinsă întrucât, „în raport de persoana sa, trebuia să nu permită angrenarea lui în fapte situate în sfera ilicitului penal”.

Ieri însă, doi dintre cei trei judecători care au analizat recursul au considerat că Gigi Becali poate fi cercetat în libertate. Una dintre condiţiile puse de magistraţi pentru eliberarea lui Gigi Becali a fost ca acesta să nu participe la manifestări sportive. Aşadar, el nu are permisiunea să stea în tribună la meciurile disputate de Steaua, chiar dacă acestea se joacă pe teren propriu.

„Nu mai sunt «Războinicul Luminii»!“

Becali s-a dezis aseară de titulatura de “Războinic al Luminii”: „Acum sunt doar războinicul familiei mele. Nu mai sunt „Războinicul Luminii”. Nu o să mai auziţi că vorbesc pe cineva de rău sau că mai jignesc”. El a precizat că nu intenţionează să candideze la Preşedinţia României.

image

Imediat după ce a părăsit arestul, Gigi Becali s-a dus la biserică   Foto: Adevărul

În timp ce Becali s-a oprit pentru a da declaraţii jurnaliştilor, în faţa sediului Direcţiei Cercetari Penale, portofelul unui operator TV a dispărut în învălmăşeala creată. Aproape o sută de susţinători ai lui Becali s-au adunat la Direcţia Cercetări Penale. 

Interdicţii pentru Gigi

-Să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără încuviinţarea procurorilor.
-Să nu participe la meciuri de fotbal sau la alte manifestări publice.
-Să se prezinte la instanţă sau la Parchet, când este citat.
-Să nu se apropie de părţile vătămate, martori, sau ceilalţi cercetaţi din dosar.
-Să nu poarte arme de niciun fel.
-Să nu se ducă în locuinţele părţilor vătămate.

„Barabas e liber,  Becali, pe cruce“

În momentul în care a cerut revocarea mandatului de arestare, Gigi Becali s-a comparat cu Iisus.

„Să mă ierte Dumnezeu că mă compar public cu Iisus pe cruce, eu la puşcărie şi hoţii liberi. Nu fac niciun păcat să spun acum că se aseamănă acest caz - păstrând proporţiile - cu povestea lui Pilat când a întrebat mulţimea pe cine să pună pe cruce, pe tâlharul Barabas sau pe Iisus Hristos. Hoţii sunt liberi, Becali, pe cruce. Îl rog pe Dumnezeu să îi ierte pe judecători şi pe procurori dacă au judecat crezând în sinea lor că sunt vinovat”.

Tâlharul Barabas a fost eliberat în Vinerea Mare. Întrebat de Pilat din Pont pe cine să elibereze – pe Iisus sau pe Barabas – poporul iudeu l-a ales pe tâlhar, astfel că Iisus a fost răstignit pe cruce.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite