UPDATE Becali, cercetat în dosarul lui Hrebenciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Clubului de fotbal Steaua ar fi dat un teren unui ministru. Procurorii nu au precizat numele ministrului şi cercetează dacă terenul a fost dat legal.

UPDATE 12.30 În dosarul Hrebenciuc mai apare şi numele Patriarhului Daniel. Procurorii au pus la dosar o interceptare telefonică cu o convorbire în care Viorel Hrebenciuc îi propune Patriarhului să facă un împrumut la o bancă din Portugalia, pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Gheorghe Becali este vizat în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoană, după ce ar fi dat un teren unui ministru, procurorii DNA verificând dacă tranzacţia a fost legală.

Informaţia provine din volumele de urmărire penală ale dosarului în care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, în cazul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

În material se arată că alte posibile infracţiuni care vor fi verificate vizează o discuţie dintre Hrebenciuc şi Becali, din 21 mai 2010, în care se vorbeşte despre un teren în suprafaţă de un hectar oferit de Gheorghe Becali unui ministru.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD.

CITIŢI ŞI

Hrebenciuc, agăţat în scandalul  „Bani negri pentru PSD“

Viorel Hrebenciuc, cercetat sub acuzaţia de spălare de bani

Robert Negoiţă: „Aceste lucruri duc instituţiile statului în derizoiru"

Bunea Stancu către Niculae: „Am ANRM, am rezervele statului, am la CEC, am la Eximbank, am o grămadă de posturi"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite