Robert Negoiţă: „Aceste lucruri duc instituţiile statului în derizoiru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă
Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă spune că nu ştie de existenţa vreunui dosar al DNA pe numele său şi că e convins că dacă ar exista ar primi NUP, deoarece nu a făcut nimic ilegal.

"N-am fost informat, n-am fost citat, nu mi s-a cerut niciodată nicio informaţie, nicio declaraţie, nimic. Deci eu nu ştiu nimic despre acest dosar şi vă asigur că n-am nicio implicare. Vă asigur, la fel şi cu alte dosare care au fost date în presă, şi acest dosar dacă există, eu nu ştiu să existe aşa ceva, aflu de la dvs, se va da neînceperea urmăririi penale, nu va avea un final de niciun fel pentru că nu există aşa ceva. Nu am încălcat legea, ce am finanţat eu în campania electorală am făcut-o oficial şi sunt pe site-ul Camerei în declaraţia mea de avere şi în Monitorul Oficial. Nu am făcut niciun fel de altă finanţare de campanie", a declarat deputatul .
"Am făcut eu bani negri? Tot ce am făcut eu am făcut oficial, e pus pe site, şi ce sponsorizări şi ce finanţări, nu am nimic de ascuns", a continuat el.

Acuzaţiile la adresa lui Negoiţă


Robert Negoiţă e convins că dosarul e politic. "Oamenii sunt disperaţi pentru că îşi dau seama că nu au nicio şansă să câştige, dar nu mai contează. Nu asta e problemă, că-i fac lui Robert Negoiţă dosar politic şi că mă dau în presă că am făcut spălare de bani. Problema e alta: că instituţiile statului în loc să se ocupe de infractori, de menirea pentru care au fost făcute, ele de fapt se luptă cu adversarii politici ai puteri", a conchis pesedistul.
Viorel Hrebenciuc şi Robert Negoiţă sunt în vizorul DNA, într-un dosar disjuns din cauza în care a fost trimis în judecată patronul Interagro, Ioan Niculae, sub supiciunile de fals în înscrisuri şi spălare de bani.
Informaţia apare în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Ioan Niculae şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Brăila a Partidului Social Democrat, Gheorghe Bunea Stancu în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2009.
Astfel, procurorii DNA au decis disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de posibile infracţiuni de folosire a influenţei în partid, fals în înscrisuri şi spălare de bani care ar fi fost realizate prin intermediul Insomar de către Viorel Hrebenciuc, Robert Negoiţă, Sebastian Ghiţă şi Emilian Dinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite