VIDEO Mesaj către români de la Anonymous: „V-aţi alăturat, într-un final, luptei globale pentru o viaţă mai bună”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversata grupare Anonymous a transmis românilor un mesaj prin intermediul internetului. Descrişi fie ca o reţea infracţională de hackeri sau ca "un grup de cetăţeni preocupaţi de a ne proteja drepturile şi libertăţile fundamentale", cei de la Anonymous îndeamnă românii să „ia atitudine" şi să lupte împotriva „sclavagismului economic" impus de guvernanţi.

„Salutări poporului român! Suntem Anonymous.

V-aţi alăturat, într-un final, luptei globale pentru o viaţă mai bună. După 22 de ani de furt, de minciună şi de manipulare, perpetuate de guverne şi de corporaţiile mass-media, vocile voastre se fac auzite încă o dată pe străzile oraşelor.

Trebuie să conştientizaţi că doborârea unui singur om şi alegerea altuia în locul nu v[ vor rezolva problemele. Acest lucru doar va permite continuarea circului politic care are loc în faţa ochilor voştri de 22 de ani încoace. Conştientizaţi că întreaga clasă politică este coruptă şi că nu serveşte interesele poporului, aşa cum ar trebui!

Mulţi dintre voi ştiţi că lumea este într-o continuă schimbare, mulţi simţiţi asta. Nu vă pierdeţi speranţa pentru că Anonymous este alături de voi. Trebuie să fim uniţi în faţa guvernelor şi să ne facem auziţi pentru că noi suntem poporul lumii care vrea să pună capăt sclavagismului economic şi monetar.

România, ia atitudine!
Pentru o democraţie adevărată,
Pentru viitorul identităţii şi al tradiţiilor poporului,
Luptă pentru o schimbare reală!

Suntem Anonymous, TREZIŢI-VĂ!"

Anonymous, cine sunt şi ce vor?

Grupare de hackeri, cetăţeni preocupaţi de protejarea drepturile şi libertăţile fundamentale, activişti, hacktivişti, grupare care lupta împotriva site-urilor pornografice cu copii şi a vizitatorilor acestora şi multe alte astfel de descrieri au apărut în presa naţională şi, mai ales, în cea internaţională.

Cu toate acestea, părerile sunt încă împărţite privind identitatea şi rolul "Anonymous". Dincolo de caracteristica principală de "anonimi", despre aceasta grupare se poate vorbi doar din prisma faptelor lor. Cei de la Anonymous sunt renumiţi pentru atacurile lor informatice asupra serverlor NASA, asupra site-urilor Visa şi MasterCard, dar şi asupra site-ului stratfor.com, o agenţie de prestigiu care furnizează analize economice, politice şi militare pentru persoane, firme şi instituţii din toată lumea.

In cazul Stratfor, cei de la Anonymous au reuşit să afle emailurile, parolele şi mai multe informații personale ale celor aproape 900.000 de utilizatori ai site-ului stratfor.com, precum şi date de pe cardurile de credit ale aproximativ 75.000 de clienţi.

O situaţie penibilă pentru agenţie, care nu s-a obosit să cripteze datele respective, astfel încât hackerii au obţinut informații personale referitoare la zeci de mii de persoane angajate la NATO, Apple Inc., US Air Force, departamente de poliţie, CIA, Casa Albă, politicieni şi angajaţi din serviciile secrete din toată lumea, bancheri etc.

"Justiţie informaţională şi informatică"

Cu toate acestea, Anonymous nu a folosit datele confidenţiale obţinute în atacurile informatice, după cum a precizat într-un interviu şi un membru român al grupării.

Refuzând să-şi dezvăluite identitatea şi autointitulat "Anonim", el a atras atenţia că Anonymous nu este o simplă grupare de hackeri, ci "un grup de cetăţeni obişnuiţi ai lumii digitale, preocupaţi de a ne proteja drepturile şi libertăţile fundamentale".

"Acţionam prin orice mijloace, online şi offline, printr-o serie de operaţiuni independente, pentru apărarea libertăţilor civile şi denunţarea abuzurilor comise asupra lor. Nu suntem nişte criminali sau nişte vandali", a precizat "Anonim".

Citeşte şi:
Un grup de hackeri a postat pe internet IP-urile pedofililor din întreaga lume. Vezi aici harta

Partea întunecată a internetului: Libertatea informaţiei sau cum să cumperi droguri sau să fabrici arme

VIDEO Un român vorbeşte despre "Anonymous", grupare susţinătoare WikiLeaks

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite