VIDEO Un român vorbeşte despre “Anonymous”, grupare susţinătoare WikiLeaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiunea Paperstorm, programată sâmbătă, este o campanie de afişaj pentru susţinerea lui Assange Foto: anonops.blogspot.com
Operaţiunea Paperstorm, programată sâmbătă, este o campanie de afişaj pentru susţinerea lui Assange Foto: anonops.blogspot.com

"Anonymous" este gruparea care a doborât site-urile Visa şi MasterCard, la data de 8 decembrie 2010, în semn de protest la arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. Deşi au fost prezentaţi în presă ca hackeri, ei se consideră "un grup de cetăţeni obişnuiţi ai lumii digitale, preocupaţi de a ne proteja drepturile şi libertăţile fundamentale". Mişcarea are membri de toate naţionalităţile, inclusiv români. Unul dintre ac

Prezentat generic ca Anonim, românul a atras atenţia, de la bun început, că reprezentanţii grupării nu sunt hackeri, ci o "mişcare de activism pentru libertate": "Acţionam prin orice mijloace, online şi offline, printr-o serie de operaţiuni independente, pentru apărarea libertăţilor civile şi denunţarea abuzurilor comise asupra lor. Nu suntem nişte criminali sau nişte vandali".

Vezi VIDEO cu operaţiunea Paperstrom, programată pentru 18 decembrie 2010

Atacurile asupra site-urilor Visa, MasterCard, Amazon.com şi PayPal fac parte din Operaţiunea Payback, despre care românul, membru Anonymous, a declarat că este, în momentul de faţă, principala acţiune a grupării, fără să confirme sau să infirme participarea lui personală la atacul informatic.

"Suntem conştienţi de gravitatea acţiunilor noastre conduse prin Operaţiunea Payback, dar suntem convinşi că ele sunt conduse în sprijinul unei cauze a binelui. (...) Atacurile din Payback au unicul scop de a atrage atenţia asupra noastră şi asupra abuzurilor făcute de către ţintele alese", a precizat Anonim, potrivit HotNews.

Citeşte despre posibilitatea organizării unei acţiuni tip WikiLeaks în România

Românul a atras atenţia că, prin perturbarea serviciile Visa, Mastercard sau PayPal, nu s-a produs niciun prejudiciu tranzacţiilor de plăţi, pentru că acestea nu au fost cele atacate. "Dacă am fi vrut să atacăm serverele de tranzacţionare, am fi făcut-o. Am atacat doar siturile de prezentare ale companiilor".

Află ce a declarat reprezentantul român din cadrul Anonymous despre membrii români ai grupării

Asocierea grupării Anonymous cu activitatea WikiLeaks este, într-o anumită măsură, greşită. “Mişcarea noastră nu este conectată cu WikiLeaks, deşi unii dintre noi comunicăm cu ei. Operaţia Leakspin are acces doar la ceea ce WikiLeaks publică”, a atras atenţia românul intervievat. De altfel, unul dintre site-urile Anonymous prezintă mai multe dintre operaţiunile mişcării, care “militează împotriva abuzurilor şi atacurilor asupra libertăţii de expresie ale guvernelor şi corporaţiilor”.

Vezi VIDEO aici despre Operaţia Leakspin

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite