Agathon: "Majorarea contribuţiilor sociale nu are justificare, nici politic, nici economic, nici social"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea contribuţiilor sociale pentru persoanele cu venituri din activităţi independete este o măsură nejustificată, nici din punct de vedere economic, nici politic sau social, a declarat Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.

"Măsura nu are justificare, nici politic, nici economic, nici social. Este un act inutil. Creşterea veniturilor la buget şi reducerea deficitelor nu se fac prin creşterea taxelor la actori", a afirmat Agathon, citat de Mediafax.

Citeşte şi:

Botiş: "Am avut o discuţie informală pe această ordonanţă. Decizia finală o luăm în Guvern"

VEZI AICI ORDONANŢA DE URGENŢĂ

Agathon a afirmat că ieşirea din criză este posibilă doar prin investiţii publice masive sau reducerea taxelor şi impozitelor.

"În loc de asta noi vedem deocamdată doar discuţii despre creşterea taxelor, ceea ce este neacceptabil", a spus el.

Agathon a cerut reprezentanţilor ministerelor Finanţelor şi Muncii ca reţinerea contribuţiilor să se facă la sursă, astfel încât oamenii să nu mai stea la cozi.

Persoanele care obţin venituri din activităţi independente vor plăti, începând cu 2011, contribuţii de asigurări sociale de cel puţin 25,36% şi până la 35% din venituri, ceea ce înseamnă dublu faţă de nivelul actual de 16,5%, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă al Guvernului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite