Soţii Ceauşescu ar putea fi deshumaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o luptă crâncenă în justiţe, unicul fiu supravieţuitor al cuplului de dictatori are în mână hârtia prin care poate afla dacă părinţii săi au fost îngropaţi în cimitirul Ghencea, mai are un singur pas de făcut pentru ca Nicolae şi Elena Ceausescu să fie deshumaţi.

După 20 de ani de întrebari, românii ar putea afla dacă soţii Ceauşescu sunt îngropaţi sau nu în cimitirul Ghencea, relatează Antena 1.

Un simplu test ADN ar elucida o dată pentru totdeauna, misterul locurilor de veci ale celor doi dictatori. De la executarea acestora, au apărut mii de scenarii cu privire la locul unde au fost îngropaţi. Unii au spus că trupurile neînsufleţite au fost incinerate, alţii că au fost ascunse. Au fost şi voci care au susţinut că în decembrie '89 au fost impuşcate de fapt sosiile celor doi, şi că soţii Ceauşescu sunt în viaţă şi trăiesc undeva în Cuba.

Întrebarea "Unde sunt inmormântaţi soţii Ceauşescu?" a stârnit nenumarate controverse din 1989 si până azi. Cei care apar în filmarea cu îngroparea celor doi au spus mereu că Nicolae şi Elena sunt înhumaţi în Ghencea. Bulibăşeala din acte a adâncit însă misterul şi de-a lungul timpului nu s-a făcut lumină în acest caz.

Valentin Ceauşescu şi Mircea Oprean, soţul lui Zoe Ceauşescu, au devenit proprietarii mormintelor din cimitirul Ghencea, după 4 ani de procese.

Deshumarea este doar o chestiune de timp. Nu mai au nevoie de nicio instanţă de judecată sau minister ca să afle dacă soţii Ceauşescu sunt la Ghencea.

Astfel, ori Valentin Ceauşescu, ori Mircea Oprean ar putea face cerere la administraţia cimitirelor prin care să ceaă deshumarea în vederea reînmormântării. Ei nu pot fi refuzaţi pentru că de la deces au trecut mai mult de şapte ani. Prin analiza rămăşiţelor lumeşti, medicii legişti vor putea spune clar dacă pe aleea centrală din Ghencea sunt Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Bodyguardul lui Ceauşescu: "Am fost cerut de Legiunea Franceză, dar nu am vrut să trădez ţara"

Fostul bucătar al lui Nicuşor Ceauşescu: "Dacă ar fi trăit în zilele noastre, Nicuşor ar fi fost o beizadea de bani gata"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite