Bodyguardul lui Ceauşescu: "Am fost cerut de Legiunea Franceză, dar nu am vrut să trădez ţara"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Marinescu
Florin Marinescu

A făcut parte din trupele speciale anti-tero şi l-a păzit pe Ceauşescu.  A fost în garda de corp a unor personalităţi precum Papa Ioan Paul al II-lea sau Michael Jackson.

De-a lungul carierei, Florin Marinescu  a trecut des prin situaţii pe care un om obişnuit le întâlneşte o dată  sau niciodată în viaţă. A păzit demnitari, obiective strict secrete, a fost pe teatrele de operaţiuni şi, mai mult, se poate lăuda că a fost coleg de pagaie cu Paţaichin.

Acum, la peste cincizeci de ani, s-a retras la Galaţi şi antrenează trupele de „mascaţi” ale Poliţiei Comunitare.

CITEŞTE ŞI:Povestea incredibilă a artistului care a cântat pentru Nixon, Ceauşescu şi Gheorghiu-Dej

A rămas fără dinţi de la un atac terorist

Ca fost membru al trupelor speciale, Marinescu a avut parte de altercaţii cu tot felul de oameni. Într-o astfel de întâmplare a fost aproape să-şi piardă viaţa.

„În 1993 era să fiu omorât de un terorist. Am fost lovit cu o rangă de plumb în cap. Plumbul se mulează pe cutia craniană. Produce leziuni interne. Nu am fost atent şi într-o fracţiune de secundă m-a lovit aproape fatal. Bara de plumb era învelită în ziar. Loveşti şi o laşi, iar amprentele rămân pe ziar, nu pe bară. A lucrat profesionist. Curgea sângele ca la robinet. Mi-au băgat zeci de ace în cap să scoată sângele imediat, să nu cumva să intre în creier. Mi-au căzut dinţii şi mi-a fost afectată vederea”, a povestit senseiul.

La Revoluţie, de gardă la Ceauşescu

Revoluţia l-a prins pe Marinescu la Snagov, la Palatul lui Ceauşescu, acolo unde avea ca obiectiv păzirea clădirii. A prins acolo fuga cuplului prezidenţial şi a rămas în post până după execuţia acestora.

„La revoluţie asiguram paza la palatul lui Ceaşescu, la Palatul Snagov, toate vilele de acolo. Eram acolo. Nu am tras atunci cu arma, că nu aveam în cine să trag. În ’91 la mineriade am fost în prima linie. Veneau la noi minerii şi ne spuneau că ne omoară, că ne vor toca. Noi trebuia să asigurăm paza obiectivelor”, povesteşte el.

La fugă prin lanul de porumb

Florin Marinescu şi-a amintit cum, de-a lungul anilor şi-a pus viaţa în pericol.

„Sunt misiuni în care am salvat viaţa unor oameni cu care nu aveam nici cea mai mică legătură, misiuni cu ostateci. În 1990, a fost un militar care şi-a omorât colegii. L-am prins într-un lan de porumb. Nu-i simplu să intri într-un lan de porumb, după unul care are mitralieră la el şi încă 360 de cartuşe. Aveam pe mine o vestă antiglonţ de doi lei. Dacă trăgea, mă facea sită. Aveam doar un pistol în mână”, spune omul.


Totuşi, după o carieră de invidiat, Marinescu a rămas şi cu un gust amar: „Am salvat vieţi destule. Chiar şi a unor oameni cu putere, care tremurau de frică şi apoi când treceau pe lângă mine nici salut nu mai spuneau”.

MINIINTERVIU

Aţi avut altercaţii cu lumea interlopă?

"Nu. Am şi prieteni din această lume, cu care am copilărit. Acum sunt puternici, dar nu am treabă cu aceşti oameni. Nici nu vreau să mă bag în aşa ceva şi nici nu are cineva ce să-mi facă. Nu mă compromit. Asta face parte din educaţia fiecăruia. La vârsta asta nu mă mai poate învârti nimeni pe degete".

E adevărat că v-a curtat Legiunea Străină?

"Cunosc legiunea străină. Am şi antrenat băieţi care au ajuns acolo. Am cunoscut membri ai legiunii. Nu am vrut să plec acolo pentru nimic în lume. Am fost cerut de comandantul jandarmeriei din Paris să plec în legiune. Nu am vrut să-mi trădez patria".

DESPRE FLORIN MARINESCU

Ce-i place: Îmi place adevărul. Îmi place loialitatea. Sunt fericit că m-am născut român şi nu altceva. Pentru mine nu au însemnat nimic, niciodată, nemţii, britanicii sau cei din alte ţări. Nu jinduiesc după alte origini, sunt fericit cu cea pe care o am.

Ce nu-i place: Nu-mi place minciuna absolut deloc. Nu-mi place ceea ce văd că se îmtâmplă în ţara mea, situaţia în care am ajuns ca ţară. La ora actuală, noi, românii, am ajuns rău, de râsul lumii. Nu-mi plac trădătorii. Am avut de-a face cu o mulţime de trădători de-a lungul activităţii mele.

Profil
Născut: 20 octombrie 1959, Galaţi
Studii: Liceul Sportiv Galaţi
Familie: Căsătorit, un copil

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite