DEZBATERE ADEVĂRULCe crezi despre tratatul ACTA, noua Inchiziţie a internetului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a semnat tratatul ACTA, compania care îţi furnizează internetul va fi obligată să înregistreze tot ce faci online. Ce părere ai despre asta?

Tratatul a fost semnat în Japonia, în 26 ianuarie 2012. Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, este cel care a semnat, pentru ţara noastră, acest tratat. Vreme susţine că el nu îngrădeşte libertatea de pe internet. detalii aici!

Ministrul Comunicaţiilor a semnat ACTA în Japonia. Valerian Vreme spune ce conţine tratatul EXCLUSIV


Specialiştii Adevărul sunt însă de altă părere:
COMENTARIU Noua Inchiziţie a Internetului

"Modalitatea în care s-a realizat negocierea acestui acord îl privează de credibilitate democratică şi de claritate juridică, numeroase prevederi ale sale fiind încă secrete. Deși a fost negociat timp de șase ani, totul a fost desfășurat în cel mai strict secret. Implicațiile acestui tratat sunt dintre cele mai sumbre pentru oricine folosește Internetul, iar cel mai grav este faptul că toate mijloacele de control și informațiile personale ale oricărui internaut vor fi la dispoziția unor companii private", spune Sebastian Dracopol, director de proiect la Divizia Web Adevărul Holding. citeşte aici tot articolul!

ACTA a determinat o reacţie dură din partea activiştilor pentru libertate de exprimare din toată lumea. S-au organizat proteste de stradă şi sunt lansate on-line mai multe petiţii pentru stoparea acestui acord.

Credeţi că România ar trebui să iasă din tratatul ACTA (Tratatul Comercial împotriva Produselor Contrafăcute)? Votează AICI

Te invităm să spui aici ce părere ai despre acest tratat şi mai ales despre condiţiile în care el a fost semnat.

Postează opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos. Spune cititorilor adevarul.ro care este situaţia în oraşul tău, în regiunea ta, ce părere ai despre intervenţia autorităţilor locale, aşa cum ai constatat-o tu, direct, când ai ieşit din casă.

Iată comentariile prietenilor Adevărul de pe Facebook:

Nicodin Rory: Niste netrebnici care ne urmaresc viata pas cu pas

Ungureanu Angela: Incet, incet, se adevereste teoria conspiratiei.

Mircea Monel Moldovan: Inteleg interesele la nivel de siguranta nationala, dar in rest...

Sirbu Viorel: Inca un pas spre controlul total...

Şuteu Daniel Shaggy: De parca ii pasa cuiva... oricum prea multi care sa jigneasca, sa ameninte, etc o sa fie... cenzura functioneaza dinainte de 89 si continua si in acea "europa occidentala" sau america a tuturor posibilitatilor...

Nicodin Rory: Ochiul atotvazator asta va urma

Toma Catalin: Oamenii nu stiu cum sa mai faca sa ne mai ingradeasca libertatile.Daca stam sa ne gandim la teoria conspiratiei un profesor din facultate imi spunea ca al treilea razboi mondial va fi economic.Prin ingenuncherea natiunilor mai mici de catre marile puteri.

Bunea Silvio: Da , au facut bine ! De MULT trebuia pusa in vigoare!

Florin Daniel: Maine o sa ne puna taxe pe gurile de aer luate pe zi,poimaine o sa ne interzica sa mai iesim din casa,unde o sa se ajunga,reintoarcerea in evul mediu?!Clar nu ACTADavid Mircea Bucur: Nu ne îngrădesc libertățile. SOPA ne-ar fi îngrădit libertățile. Acum, chiar nu știu ce e mai rău. Practic, așa ne-au vândut marilor corporații.Noi aflăm abia o săptămână sau două înainte să se voteze în legătură cu ACTA. Măcar acum un an, doi, au avut bunul simț de informa publicul.

Gusu Sorin: Categoric nuuuu,cenzura curata....

Valentin Lee: O chestie impusa de americani,ar trebui sa ne opunem!Eu spun NU!

Timar Caius: Zilnic in Romania apare o taxa noua, o prostie noua cind nu e taxa, o slugarnicie care nu isi are rostul.Deja nimeni nu mai suporta aceste hartuiri si jigniri zilnice

Marina Bardac Mahoney: NU ACTA !!! atit am avut de spus

Nemes Alexandru: Dictatura, ingradirea libertatii

Radu Cunnect: Spun, NU ACTA!!!!

Lorin Merlan As vrea sa vad in Romania pe cineva care nu are in calculatorul personal niste filme sau muzica downlodate de pe internet. Netul e plin de site-uri cu filme moca....

David Mircea Bucur: Ar trebui să iasă toți. Suntem practic vânduți marilor corporații.

Claudia Marinescu: nu e tarziu sa se retraga!

Denis Valentin: cel sau cei care au semnat in numele nostru ar fi trebuit sa ne intrebe intai daca suntem de acord....

Andrei Iulian: Astept sa vad discutiile din PE dar nu cred ca sunt sanse prea mari, oricum din pacate multe lucruri le semneaza "sefu" fara sa se consulte cu nimeni, doar ca da bine la ceilalti lideri europeni...

Mate Eu: De ce nu ar fi atata timp cat viata reala s a mutat pe internet? Si aici ca sa in cea reala sunt niste legi. Ar fi necesar sa le explice oamenilor cineva intr un limbaj accesibil pentru toti ce se intampla de fapt, pentru ca atunci cand se incepe o treaba cu titlul de ASA NU, sau CE PROSTIE, da, lumea nu prea intelege ce si cum. Haideti sa ne linistim putin ;)Nicoleta Ionescu nu sunt de acord...parca era vorba ca suntem un stat liber..acum ce facem? privam oamenii de drepturi? de dreptul de a alege? in loc sa faca strategii pt o tara mai buna, o economie mai buna ei fac porcarii din astea pe ascuns...mai bine sa bage violatorii si criminalii si hotii la puscarie nu pe noi ca downloadam niste muzica sau niste filme

Patrik Florin: Daca nici pe Internet nu ne mai putem exprima liber , atunci cu siguranta va izbucnii un razboi. Si sunt mai multi cei care ar iesii in strada pentru Internet decat pentru a il destituii pe Basescu. Mai Multi , Mai Rai , Mai Hotarati! JOS CU ACTA & SOPA !

Nicoleta Ionescu: nu sunt de acord...parca era vorba ca suntem un stat liber..acum ce facem? privam oamenii de drepturi? de dreptul de a alege? in loc sa faca strategii pt o tara mai buna, o economie mai buna ei fac porcarii din astea pe ascuns...mai bine sa bage violatorii si criminalii si hotii la puscarie nu pe noi ca downloadam niste muzica sau niste filme.

Andrei Iulian: sunt curios daca o sa se dezbata ACTA in parlament, nu m-ar mira sa nu se-ntample...la noi multe legi au trecut fara sa ne dam seama.

Amniocenteza Sarcina Gravide: Extrapolati smecheria romaneasca(bani ,bani si iar bani)la acest mijloc de comunicare ..cineva(nu ii spun originea ... se stie)a mirosit PROFIT ...si ce a spus ...hai sa ii pun in dificultate maxima si imi vor plati minim(sunt extrem de multi cei care vor plati)...cine castiga?

Citiţi şi:

Şeful Angry Birds: "Pirateria nu se combate în instanţă şi nu este neapărat rea"

Cum au votat reprezentanţii României în Parlamentul European în privinţa "tratatului-problemă" ACTA

Unde se poate semna petiţia online pentru oprirea implementării legii "care ucide internetul", ACTA

REACŢIE DURĂ Grupul Anonymous a spart site-ul Parlamentului European

Finalul unei ere virtuale: România a semnat tratatul care limitează libertăţile internetului

Viitorul lumii virtuale europene se decide în iunie în Parlamentul European

Ce cred internauţii români despre tratatul care "sugrumă" libertatea virtuală

Proteste în Europa în urma ratificării tratatului care va cenzura internetul, ACTA

Legea de care se teme internetul: ACTA, tratatul care ar putea duce lumea virtuală înapoi în epoca tiranilor

VIDEO Anonymous ameninţă cu primul război cibernetic mondial din cauza unui tratat mai dur decât SOPA şi PIPA

Mesajul „incendiar" al fondatorului Megaupload către vecinii din Noua Zeelandă

Efectele MegaUpload: un site asemănător şi-a dezactivat opţiunile de distribuire

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite