Vreme rece şi ger până în noaptea de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna aceasta vom tremura de frig
Săptămâna aceasta vom tremura de frig

Vremea începe să se răcească de astăzi în toate zonele. Astfel, în cursul zilei de azi şi la noapte va ninge în toate regiunile ţării, mai puţin în Dobrogea. Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie arată că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, iar cele minime între -11 şi -3 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

Timişoara este blocată din nou de ninsoare. Autorităţile nu s-au trezit din somn (VIDEO)

Meteorologii spun că şi în Capitală vremea va continua să se răcească astăzi, iar cerul va fi noros şi temporar va ninge. Temperatura maximă va fi de -1- 0 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -3 grade Celsius.

Citiţi şi: Meteo: Iarna revine

Unde se duc brazii după Crăciun

Mâine, ninsorile se vor restrânge şi vor mai fi numai în Transilvania şi Moldova. Miercuri şi joi nu va mai ninge, dar va fi foarte rece şi chiar ger noaptea, cu temperaturi de -10 grade Celsius. Temperaturile vor fi negative: între -6/-7 grade Celsius în nordul ţării şi -2/-4 grade în celelalte regiuni. „Este mai rece decât normalul pentru această perioadă. Avem mai puţin cu 3-4 grade faţă de mediile multianuale de temperatură. Normal ar fi să avem temperaturi cuprinse între -10 şi 0 grade, dar o să avem zone în care temperaturile vor coborî destul de mult", a spus Alina Şerban, meteorologul de serviciu.

În Europa, vremea va fi amestecată. În timp ce în jumătatea estică a Spaniei va fi în general frumos, în sud-estul Europei, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie. Astfel, va ploua în Grecia, Turcia şi în sudul şi estul Bulgariei. Ploi şi înnorări vor mai fi şi în vestul Marii Britanii, în extremitatea vestică a Franţei şi a Peninsulei Iberice, unde vântul va bate cu putere. Va ninge în ţările fostei Iugoslavii, în vestul şi nordul Bulgariei şi în cea mai mare parte a României. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite