VIDEO / FOTO În două săptămâni trei mari centre comerciale din Capitală au fost mistuite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, standuri din două pieţe importante din Capitală, Crângaşi şi Reşiţa, au luat foc în mod misterios, acelaşi lucru întâmplându-se şi la Complexul Comerical "Dragonul Roşu". Toate aceste incidente s-au întins pe o perioadă scurtă de timp, mai puţin de două săptămâni.

În aceste incendii şi-a pierdut viaţa o persoană, iar zece au fost internate în spital. Bilanţul pagubelor se ridică la aproximativ 11 milioane de euro.

Mai citiţi şi:

Foc la Cota 1000: Pompierii au pierdut timpul să obţină aprobarea de intervenţie

Constanţa: Un imobil dezafectat a ars azi-noapte

26 mai, Complexul Comerial "Dragonul Roşu".
În vreme ce pompierii se sacrificau în incendiul izbucnit la complexul Dragonul Roşu, comercianţii au început să vândă marfa sutelor de gură-cască adunaţi.

Mai bine de opt ceasuri militarii s-au luptat cu flăcările care au cuprins azi-dimineaţă două clădiri ale complexului. Un pompier, în vârstă de 24 de ani, şi-a pierdut viaţa, fiind strivit de un tavan ce s-a prăbuşit peste el.



În urma intervenţiei, alţi şapte pompieri au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca intoxicaţi cu fum sau arşi. Doi dintre ei au rămas internaţi la Terapie Intensivă. „Un pompieri are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, însă amândoi sunt conştienţi, în afara oricărui pericol“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Floreasca, dr. Bogdan Opriţa.

image

3 iunie, Piaţa Crângaşi. Un incendiu puternic a izbucnit, joi după-amiază, în Piaţa Crângaşi din Capitală. Focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi.

Aproape 50 de pompieri au stins în jumătate de oră focul care a cuprins Piaţa Crângaşi. Aceasta era în construcţie, a ars structura din metal şi lemn. Acesta este cel de-al treilea incendiu care cuprinde Piaţa Crângaşi, primul a fost în 1999, iar cel de-al doilea în 2003. Se pare că focul ar fi pornit de la un aparat de sudură.



Nu au existat victime, iar motivul izbucnirii incendiului pare să fi avut loc din cauza unor lucrări de dezafectare fără luarea măsurilor de siguranţă corespunzătoare.

image

8 iunie, Piaţa Reşiţa. Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, în jurul orei 10.00, în Piaţa Reşiţa din Capitală. Mai multe magazine au ars şi patru persoane au fost rănite, două dintre ele fiind spitalizate.

Primarul sectorului 4, Cristian Piedone, spune că incendiul a pornit de la o covrigărie. El a precizat că administratorul pieţei nu a investit nimic în ultimii 20 de ani în imobilul în care funcţiona piaţa.

GALERIE FOTO DE LA INCENDIUL DIN PIAŢA REŞIŢA

Mai multe magazine din Piaţa Reşiţa au luat foc şi zece maşini de pompieri s-au chinuit timp de două ore să stingă flăcările care au cuprins o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi.

Video primit prin amabilitatea Mirunei Lală şi a Nicoletei Constantinescu.

Cauzele incendiilor au fost oarecum similare. La Complexul "Dragonul Roşu" se pare că a fost vorba despre o reglare de conturi. „Focul a pornit din faţa de la Dragonul 5 şi din spate de la Dragonul 6, în acelaşi timp. Nu are ce să fie altceva decât o răfuială“, a spus revoltat unul dintre cei care aveau standuri acolo.

La intervenţiile pompierilor din Pieţele Reşiţa şi Crângaşi, flăcările au pornit de la o covrigărie, respectiv un aparat de sudură. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone  a spus că Piaţa Reşiţa este administrată de o societate comercială care "timp de 20 de ani nu a investit niciun leu în imobilul în care funcţiona piaţa".

image

Multe dintre tarabele care au ars în aceste incendii erau ocupate fără acte legale, iar aceste incendii par să fie, conform unor surse neoficiale, singurul mod în care cei care deţineau astfel de locuri să poată fi îndepărtaţi, urmând ca zonele respective să fie reamenajate de administraţiile sectoarelor respective.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite