Un urs a fost împuşcat de vânători în zona localităţii Pietroşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă

Vânătorii au împuşcat un urs, sâmbătă seară, în zona localităţii Pietroşiţa, a anunţat şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Daniil Zepiş, iar autorităţile încearcă să stabilească dacă este vorba despre animalul care a atacat trei persoane, una dintre acestea pierzându-şi viaţa.

Urmează ca autorităţile să efectueze analize şi alte cercetări la faţa locului pentru a se asigura că este ursul care a atacat cele trei persone şi despre care se crede că ar fi turbat.

"A fost prins în urmă cu 20, 25 de minute. Vânătorii au continuat căutarea pe râul Ialomiţa. Ursul era în apropiere de Pietroşiţa. Din toate datele pe care le am eu, acesta este ursul. Asta spun oamenii de meserie, vânătorii. În zonă a mai fost identificată o ursoaică cu trei pui, dar cel împuşcat pare să fie ursul ucigaş care ne-a creat atâtea probleme. Ne-au fost de ajutor toate mijloacele şi toate ajutoarele din toate instituţiile statului", a declarat la România TV, Adrian Ţuţuianu, de la CJ Dâmboviţa.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 57 de ani a fost rănită, după ce au fost atacaţi de un urs.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 57 de ani a fost rănită, după ce au fost atacate de un urs.

Incidentele au avut loc sâmbătă, într-un interval de aproximativ şase ore, în judeţul Dâmboviţa, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate.

La scurt timp de la producerea celui de-al doilea incident, în jurul orei 16.00, Poliţia Dâmboviţa a anunţat că o a treia persoană a fost atacată de urs, fiind vorba despre un bărbat rănit uşor, care a ajuns singur la spital.

Ministerul Mediului a eliberat un mandat pentru capturarea ursului care a ucis un bărbat şi a rănit o femeie din judeţul Dâmboviţa, a anunţat Rovana Plumb, precizând că este posibil ca animalul să fie turbat.

Ministrul a spus că femeia rănită de urs în localitatea Buciumeni este rudă cu ea, spunând că speră că aceasta nu este în stare gravă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite