Femeie atacată de urs, în zona în care un bărbat a fost ucis de animal, în judeţul Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă
Un pădurar a fost atacat de urs foto:arhivă

O femeie a fost atacată de un urs, fiind rănită destul de grav. Accidentul a avut loc în comuna Buciumeni, satul Dealu Mare, din judeţul Dâmboviţa, aflată în vecinătatea localităţii Pietroşiţa, unde un localnic a fost ucis de un urs, sâmbătă dimineaţă.

UPDATE 17.38 O a treia persoană din judeţul Dâmboviţa a fost atacată de urs, sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Raluca Florescu, precizând că este vorba despre un bărbat care a fost rănit uşor.

UPDATE 17.20 Femeia rănită de urs a fost preluată de o ambulanţă, care o va transporta la Spitalul Judeţean din Târgovişte.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, femeia fiind găsită pe malul râului Ialomiţa, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere şi a anunţat autorităţile.

Femeia rănită se află într-o zonă accidentată, unde ambulanţa nu are acces.

Potrivit purtătorului de cuvant al Jandarmeriei Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, un echipaj de jandarmi se află în zonă, urmând să o transporte pe femeie, pe o targă improvizată, până la drumul unde are acces ambulanţa. Victima are 57 de ani şi a suferit răni la gât.

Jandarmii se aflau în zonă întrucât cu puţin timp înainte de a fi găsită femeia mai mulţi localnici au sunat la 112, anunţând că un urs a intrat într-o livadă.

Comuna Buciumeni este învecinată localităţii Pietroşiţa, unde sâmbătă dimineaţă un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost ucis de un urs, în timp ce se afla într-o livadă de la marginea pădurii.

O femeie aflată în zonă a văzut incidentul şi a ţipat, chemându-i în ajutor pe alţi doi localnici.

"După ce l-a atacat pe bărbat şi i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu.

Reprezentantul Poliţiei Dâmboviţa mai preciza că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă şi că nici nu au existat reclamaţii ale localnicilor privind prezenţa urşilor.

Citeşte şi Un urs a sfâşiat un om în Dâmboviţa

Fondul de vânătoare din zona Pietroşiţa este privat, fiind administrat de către "Asociaţia de vânătoare şi pescuit Dunărea 2007" din Bucureşti.

Potrivit paznicilor asociaţiei care administrează acest fond de vânătoare, în zonă sunt mai mulţi urşi care au tendinţa să coboare spre livezile cu fructe, iar reprezentanţii asociaţiei vor cere Ministerului Mediului autorizaţie pentru a prinde şi a reloca animalul.

"Sunt mai multe exemplare pe acest fond. Noi nu putem împuşca aceste exemplare şi vom cere aprobarea Ministerului Mediului pentru a tranchiliza ursul care a atacat un localnic, dar şi pe ceilalţi care mai sunt în zonă, urmând că ministerul să dispună cine va face această operaţiune şi unde vor fi duse animalele. Noi vom rămâne în zonă pentru a păzi şi ne vor ajuta şi pădurarii Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Avem arme, dar nu putem împuşca urşi fără autorizaţie", declara unul dintre paznicii fondului dee vânătoare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite