Sindicaliştii s-au îmbrâncit cu jandarmii în timpul manifestaţiei de la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grevele şi manifestaţiile au început să se înmulţească în România
Grevele şi manifestaţiile au început să se înmulţească în România

Aproximativ 4.000 de sindicalişti sunt aşteptaţi să picheteze, vineri, sediul Palatului Cotroceni, cerându-i preşedintelui să refuze promulgarea Legii privind instituirea unor măsuri necesare pentru restabilirea echilibrului bugetar, lege care va afecta milioane de români, cărora le vor scădea veniturile cu 15-25%.

Acţiunea este organizată între orele 9.00 şi 11.00.

Mai citiţi şi:

Cum s-a desfăşurat mare grevă de la atelierele Griviţa din anii 1930

Grevele de la Griviţa '33, o diversiune a lui Carol al II-lea

CCR hotărăşte astăzi dacă legile austerităţii sunt sau nu constituţionale

Contribuţiile sociale, plafonate la 1.500 de lei

UPDATE 10.20 Protestatarii de la Palatul Cotroceni au încercat să forţeze cordonul de ordine şi să îndepărteze gardurile de protecţie, însă jandarmii au reuşit să creeze un baraj şi să îi menţină pe aceştia în zona amenajată pentru pichet.

Decizia de organizare a protestului a fost menţinută în condiţiile în care Curtea Constituţională a amânat, pentru vineri, hotărârea cu privire la sesizările referitoare la legile austerităţii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Sindicaliştii anunţau anterior că vor renunţa la protestul din 25 iunie, doar dacă Curtea Constituţională va decide în 24 iunie trimiterea legilor de austeritate în Parlament.

Click aici pentru a vedea România în timpul crizei din 1933


Traficul rutier este închis pe o porţiune a Bulevardului Geniului din Capitală, de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu până la Şoseaua Panduri, vineri, între orele 8.00 şi 11.30, se arată într-un comunicat de presă al Brigadei de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să evite tranzitarea zonei respective între orele amintite şi să aleagă rutele ocolitoare Bulevardul Timişoara – Strada Răzoare – Şoseaua Panduri sau Bulevardul Iuliu Maniu – Şoseaua Virtuţii. Poliţiştii mai recomandă şoferilor să nu blocheze centrul intersecţiei, să nu claxoneze abuziv şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

În opinia sindicaliştilor, legea privind măsurile de austeritate va avea grave repercusiuni asupra vieţii a milioane de români, cărora li se vor opera reduceri individuale ale salariilor din sectorul bugetar cu 25 la sută, măsură la care se adaugă şi diminuarea pensiilor individuale cu 15 procente, precum şi suprimarea unor ajutoare sociale.

Sindicaliştii îi vor înmâna o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, prin care îi vor cere să retrimită legile în Parlament şi vor depune plângere împotriva statului la OIM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite